Mainos

MTK: 141-tuki ja perussopimus liitettävä yhteen

MTK tapaa kaikki eduskuntaryhmät jo huomenna vedotakseen maataloustuen jatkumiseen.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton johtokunta on vaatimassa 141-maataloustuen ja EU:n uuden perussopimuksen liittämistä yhteen. Asialle näytettiin vihreää valoa johtokunnan eilisessä kokouksessa.

MTK tapaa kaikki eduskuntaryhmät vielä tällä viikolla vedotakseen maataloustuen jatkumiseen.

MTK pysyy tiukasti Brysseliin kesällä lähetetyn esityksen takana. Sen mukaan Suomella on jatkossakin oikeus maksaa kansallisia maataloustukia 141-artiklan mukaisesti.

MTK:n johto aikoo nyt ottaa käyttöön järeämmät aseet. Johtokunnan kokouksen henki oli se, ettei Suomen pidä hyväksyä EU:n perussopimusta ellei 141-tuelle saada jatkoa. Kanta on päinvastainen kuin pääministerillä, jonka mukaan Suomi ei liitä toisiinsa tuen jatkumista ja sopimuksen allekirjoittamista.

-Tällä hetkellä Suomella ei tietenkään neuvotteluvoimaan ole muuta isoa asiaa käyttää kuin tämä. Siinä mielessä keskustelun henki johtokunnassa oli se, että 2 asiaa tulisi yhdistää. Tässä mielessä hankkia lisää neuvotteluvoimaa komissioon päin, sanoo MTK:n toiminnanjohtaja Pirkko Haikkala.

Johtokunta ei myönnä tehneensä yhteenkoplauksesta vielä virallista päätöstä. Sitä ennen liitto pyrkii lisäämään poliittista painetta ja perjantaina se tapaa eduskunnassa kaikki eduskuntaryhmät.

-Tässä vaiheessa yritämme vaikuttaa asioihin taustalla. Neuvotteluvoimaa hallitukselle tarvitaan tässä ja erituisesti pääministerin henkilökohtainen panos tulee olemaan erittäin keskeinen näissä neuvotteluissa myös.

Hallitus on viestittänyt MTK:lle, että tukineuvotteluissa EU-komission kanssa on syytä varautua nykyistä alempaan tukitasoon.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.