Mainos

Modernit puumajat houkuttelevat aikuisia

Ennen puumajoja rakennettiin lapsille leikkejä varten. Nykyään ne toimivat myös oleskelutiloina aikuisille. Kauniissa maisemissa on mukava juoda vaikka päiväkahvit.

– Noin puolet rakennettavista puumajoista tulee nykyään aikuisten käyttöön, sanoo Derek Saunderson Amazon Tree Houses -yrityksestä.

– Ensin vanhemmat pitävät sitä kivana ideana lapsille. Mutta sitten ajatus alkaa houkuttaa vanhempiakin. Perheessä voi olla seikkailunhaluinen isä, joka pitää puissa kiipeilystä, tai äiti, jonka mielestä viinilasilliset olisi mukava nauttia ystävien kanssa erikoisessa ympäristössä, selittää Paul Cameron Treehouse Lifelta.

Hän kertoo viimeistelevänsä juuri projektia, jossa puumajan yhteyteen rakennettiin ilta-aurinkoa kohden suunnattu veranta. Tilaajat halusivat päästä siemailemaan juomia auringonlaskussa puussa sijaitsevalle verannalle.

Aikuisille tarkoitettuihin puumajoihin rakennetaan ulkopuolelle kiinteät portaat, joten majaan pääsy ei ole vaikeaa. Huojuvat tikapuut eivät siis ole ainoa tapa päästä nauttimaan korkeuksista.

Luksusta puun oksilla

Televisiotuottaja Ian Hopkins vei puumaja-ajatuksen astetta pidemmälle. Hän rakennutti yli 70 000 euroa maksaneen puuhuvilan järven rantaan, jota hän esittelee turistiryhmille maksua vastaan.

– Käytämme sitä pokeri-illoissa, päivälliskutsuilla ja häissä, hän kertoo.

Hopkinsin huvilan verannalta näkee suoraan merelle. Päivällä voi ihastella delfiinejä, iltaisin taas kuistilla on mukava nauttia tähtitaivaan valosta.

Puuhuvilat voivat olla upeita luksus-luomuksia, mutta myös yksinkertaisia majoja.

– Minä ja veljeni kasvoimme Keniassa, joten meidän rakennuksissamme on enemmän majan tuntua, sanoo Simon Payne, joka pyörittää Blue Forest Tree Houses -yritystä veljensä Andyn kanssa.

Monet yritykset kuuntelevat asiakkaiden toiveita. Derek Saunderson kertoo yrityksensä tekevän mitä ikinä asiakas haluaa. Puuhuvilat voivat olla mökkimäisiä, luksus-tyylisiä, satumaisia tai moderneja.

Puumajasta saa maksaa

Halpaa touhua puumajojen rakennuttaminen ei ole. Yksinkertainen taso, jossa on vain pieni katos, maksaa noin 3500 euroa. Maja muutamalla verannalla maksaa noin 13 000 euroa. Jos majaansa haluaa riippusillan tai muita hienouksia, menee rahaa helposti kaksinkertainen määrä.

Lasten leikkeihin sopivien lisävarusteiden suosio tarkoittaa hyvää bisnestä rakennusyrityksille.

– Meillä on asiakkaina paljon isovanhempia, jotka eivät ole voineet tarjota puumajaa omille lapsilleen. Nyt he haluavat ilahduttaa lastenlapsiaan kaikilla hienouksilla, Paul Cameron kertoo.

Puumajat ilahduttavat lapsia, mutta ne myös tuovat varsinaiselle talolle lisäarvoa, sillä kukapa potentiaalinen talonostaja voisi vastustaa kaunista puumajaa talon pihalla.

MTV3/Telegraph.co.uk

Kuvat: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.