Mainos

Mittava historiakokonaisuus MTV3-Internetiin

MTV3 on avannut Internet-sivuilleen ainutlaatuisen mittavan Suomen historiaa käsittelevän kokonaisuuden. Sivuilla on muun muassa yli 80 liikkuvan kuvan katkelmaa vuosien 1939-1952 historiasta. MTV3 esittää ensimmäisen kerran yhtiön historiassa ohjelmiaan Internetissä ennen niiden näyttämistä tv:ssä. MTV3 on mukana myös laajan Suomi-aiheisen kirjoituskilpailun järjestämisessä.

MTV3 Internetin Suomi-sivuilla voi katsoa liikkuvana kuvana kymmeniä tapahtumia talvisodasta, jatkosodasta ja sotien jälkeisistä vaaran vuosista. Sivut löytyvät osoitteesta www.mtv3.fi/suomi
-Nähtävillä on videoaineistoa mm. Suomen puolustustaistelusta, Karjalan evakuoinnista, asemasodasta, Mannerheimin ja Rytin toiminnasta, sekä Suomen kamppailusta valvontakomission vuosien aikana, kertoo MTV3 Internetin päätoimittaja Tomi Lindblom.

Sivuilla esitetään aineistoa myös sota-ajan siviilielämästä, sotasyyllisyysoikeudenkäynnistä ja YYA-sopimuksen synnystä. Lisäksi sivuilla on nähtävillä seitsemän kenraali Adolf Ehrnroothin haastatteluun perustuvaa katkelmaa, joissa Ehrnrooth kertoo omista sotakokemuksistaan.

MTV3-kanava esittää ensimmäisen kerran yhtiön historiassa ohjelmiaan Internetissä ennen niiden näyttämistä tv:ssä. Suomi-sivuilla on nähtävissä yhdentoista sotainvalidin kertomukset omasta haavoittumisestaan. Kertomukset ovat Markku Onttosen ohjelmasarjasta Kohtalona sotavamma, joka nähdään MTV3-kanavalla 25.12. alkaen.

MTV3 Internetin Suomi-sivuilla olevat kymmenet videoleikkeet ovat Markku Onttosen ja Hilkka Vitikan dokumenteista Talvisodasta jatkosotaan, Jatkosota - Talvisodan seuraus sekä Vaaran vuodet. Dokumenttien asiantuntijoina ovat ministeri Max Jakobson, eversti Vilho Tervasmäki ja tohtori Jukka Tarkka.

"Näin mittavaa Suomen historiaan liittyvää videoaineistoa ei ole muualla Internetissä. Uskomme, että sivusta on runsaasti hyötyä erityisesti kouluissa, mutta niistä saa arvokasta tietoa jokainen, joka haluaa palata mielessään 50 vuoden takaisiin tapahtumiin maamme historiassa", sanoo päätoimittaja Tomi Lindblom.

Kirjoituskilpailu koululaisille


MTV Oy järjestää yhdessä opetushallituksen, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton sekä Äidinkielen opettajain liiton kanssa Suomen historiaa käsittelevän kirjoituskilpailun. Kilpailu on tarkoitettu kaikille peruskoulun 8. ja 9. luokkalaisille sekä lukiolaisille.

Joulukuun 1. päivä avautuvan kilpailun aiheena on Suomen historia vuosina 1939-1952. Kirjoittaja voi valita, kirjoittako hän faktaa vai fiktiota. Aiheen voi myös valita itse. Kirjoituskilpailu päättyy 28.2.2001. Kilpailun säännöt ja tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät Internetistä osoitteesta www.mtv3.fi/suomi.

Sota-ajan draamasarjoja MTV3-kanavalla

MTV3-kanava nähdään joulu-helmikuussa kaksi sota-aikaan sijoittuvaa kotimaista draamasarjaa. Joulukuussa esitetään uusintana miljoonayleisön jokaisella jaksollaan kerännyt Kun taivas repeää -sarja. Tammikuun 8. päivä alkaa jälleenrakentamisen aikaa kuvaava uusi sarja, Taivas sinivalkoinen. Draamasarjat on ohjannut MTV3:lle Markku Onttonen. Suomi-sivuilla voi sarjoihin ja niiden tekoon tutustua muun muassa yli sadan valokuvan kuva-arkistossa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.