Minna Parikka putosi seikkailuohjelman retkikunnasta: En lähtisi enää

Minna Parikka toteaa, että vuorikiipeily vaatii pitkäjänteistä mielenlaatua, joka häneltä uupuu.

Huippujengi-ohjelmassa kahdeksan tunnettua suomalaista lähti valloittamaan Tocllaraju-vuoren huippua Perun Andeille.

Vuoret ovat vaatineet veronsa kiipeilijöiden fyysisestä ja henkisestä jaksamisesta. Osa retkikuntalaisista on pudonnut jo perusleiristä. Huippujengin kuudennessa jaksossa kilpailu imi mehut kenkäsuunnittelija Minna Parikasta, joka joutui jättämään leikin kesken.

Parikka kertoo, että pitkäjänteinen puurtaminen on hänelle haastavaa. Alkupäässä tehtävät olivat hänelle mielekkäitä.

– Tykkään kaikesta spontaanista ja nopean tempon tekemisestä ja teknisistä asioista. Opin solmut ja tuollaiset asiat nopeasti. Minulle vaikeampaa on pitkäjänteinen tekeminen. Sellainen, että yhtä asiaa puurretaan tuntikaupalla.

Alussa kiipeilijät muun muassa tutustuivat varusteisiin ja opettelivat laskeutumaan kallionseinämää pitkin.

– Alkupään tehtävät menivät todella hyvin ja tykkäsin niistä kalliokiipeilytehtävistä paljon, laskeutumiset, solmut, köysistössä liikkumiset ja tuollaiset olivat todella hauskaa ja sai adrenaliinia kehoon. Tuntui, että jes, tämän takia me olemme täällä, vihdoinkin! Parikka kuvailee tuntemuksiaan.

Vuoren valloittaminen taas on hidasta.

– Se itse vuorikiipeily ei oikein sopinut minun luonteelleni. Siinä kävellään yksitoista tuntia ylös mäkeä ja alas mäkeä. Ei ole yhtään minun juttuni.

Parikka ei näe itseään uudestaan kipuamassa vuoren rinnettä.

– En lähtisi kyllä enää vuoren valloitukseen, Parikka nauraa.

– Lähtisin kyllä muihin seikkailuihin, mutta tarvitsen sellaisia juttuja, mitkä ovat nopeampitempoista tekemistä. Minulla ei yhtään pinna kestä tuollaista puurtamista. Kyllä siitä jäi kuitenkin paljon käteen, se oli ikimuistoinen matka, jota ei muuten olisi koskaan tullut tehtyä.

Katso Minna Parikan haastattelu pudotuksen jälkeen jutun alusta. Huippujengin kaikki kokonaiset jaksot näet MTV Katsomosta.

Huippujengi MTV3-kanavalla sunnuntaisin kello 20.00

Lue myös:

    Uusimmat