Mainos

Miljonäärinainen kiisti syytteet Lappeenrannassa

Larisa Lisitsyniä syytetään kahdesta kirjanpitorikoksesta. Lisitsyn oli muutama vuosi sitten Suomen suurituloisin nainen liki kolmen miljoonan euron ansiotuloilla.

Venäläissyntyinen liikenainen Larisa Lisitsyn on kiistänyt kaikki syytteet, kun häntä vastaan nostettu talousrikosoikeudenkäynti alkoi Lappeenrannan käräjäoikeudessa tänään.

Syyttäjä vaatii Lisitsynille ja hänen miehelleen rangaistusta kahdesta kirjanpitorikoksesta. Ne koskevat hänen kahta yritystään, jotka välittivät laitteita Venäjän öljyteollisuudelle länsimaista vuosina 1999-2003. Niiden kautta pyöri yli 40 miljoonan euron laskutus.

Kihlakunnansyyttäjä Jarmo Toivolan mukaan kirjanpitolain säännöksiä rikottiin, kun Niko Traden ja Massum Traden maksuja ohjattiin erillisille asiakastileille. Syytetyt vaikeuttivat oleellisesti oikean ja riittävän kuvan saamista yhtiöiden tuloksesta ja taloudellisesta asemasta.

Puolustuksen mukaan Larisa Lisitsyn ei voinut vaikuttaa venäläiseen kauppatapaan, eikä toiminta ollut Suomen lain vastaista.

Oikeudenkäynti jatkuu keskiviikkoon saakka. Huomenna kuullaan lukuisia todistajia.

Syyttäjä ei vielä esittänyt seuraamuskannanottoa. Väitetyistä rikoksista voidaan tuomita sakkoa tai enintään kolme vuotta vankeutta.

Larisa Lisitsyn oli pari vuotta sitten Suomen suurituloisin nainen 2,7 miljoonan euron ansiotuloilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.