Miksi tämä yllätysmies on MM-Leijonissa? Jukka Jalosen suosima mittatikku paljastaa "ihan järkyttävät saldot"

Jukka Jalonen vaikuttui Juha Jääskästä – löi pöytään tyrmäävän tilaston 1:22
Leijonakuningas muistelee: Jukka Jalonen vaikuttui Juha Jääskästä – lyö pöytään tyrmäävän tilaston.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajan paikan käynnissä olevan MM-turnauksen jälkeen hyvästelevä Jukka Jalonen käy läpi Leijonat-pestiensä ikimuistoisia ja erikoisia hetkiä uudessa Leijonakuningas muistelee -sarjassa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Tanska ma 20.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Eräässä jaksossa Jalonen avaa prosessiaan pelaajien arvokisavalintojen taustalla. Yksi erityisen tärkeä tilasto tässä on luotujen maalipaikkojen ja vastustajalle annettujen maalipaikkojen suhde. 

Ja kun Jalonen puhuu luoduista ja annetuista maalipaikoista, hän korostaa yksittäisen pelaajan roolia. Jäällä oleminen muun ketjun kanssa ei automaattisesti tuo pelaajan tilastoon luotua tai annettua maalipaikkaa, vaan pelaajan tulee olla aktiivisesti osa kyseistä tapahtumaketjua.  

Se kertoo aika paljon siitä, miten pelaaja pelaa turnauksen, Jalonen linjaa.

Tässä yhteydessä hän nostaa esiin hyökkääjä Juha Jääskän, joka pelasi hyvän kauden HIFK:ssa, mutta hänen valintansa MM-Leijoniin oli monien kirjoissa yllätys. Jalonen mainitsee Jääskän puolustukseksi huiman tilastolukeman kahden EHT-turnauksen ajalta kuudesta ottelusta. 

– Hänen (maali)paikkansa ovat olleet tasakentin niin sanotuissa neloskentissä sellaista 9–1:tä tai 9–2:ta. (Yhteensä) 18–3 tai jotain. Ihan järkyttävät saldot, Jalonen hämmästelee.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Monien pelaajien otteet voivat näyttää yleisesti päälle päin hyviltä, mutta...

– Tuossa on se fakta. Tämä on maalintekopeli. Ja ennen kuin teet maalin, pitää olla maalipaikka, Jalonen kiteyttää.

Jääskä on pelannut käynnissä olevassa MM-turnauksessa tehoitta Leijonien ykkös- ja neloskentässä. Maanantain Norja-ottelussa hän viilettää kolmosvitjassa

Jalonen käy yllä olevalla videolla läpi juurta jaksaen hänelle hyvin tärkeän maalipaikkatilaston merkityksen. Alla hän puolestaan kertoo jokakeväisestä keskustelusta NHL-vahvistusten ympärillä – milloin odottaminen kannattaa ja miten siitä viestitään joukkueen suuntaan?

Kaikki Leijonakuningas muistelee -lyhytvideosarjan jaksot on nähtävissä MTV Katsomon MM-kiekko-osiossa

PALJON ON LIIKKUVIA OSIA 1:24
Leijonakuningas muistelee: Jukka Jalonen kertoo, miten NHL-apujen tarvetta puntaroidaan Leijonissa.

Lue myös:

    Uusimmat