Mikä prinsessan nimeksi – Sofia, Desirée vai Tarja?

Ruotsissa arvailu kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin tyttären nimestä kiihtyy. Kuninkaallisten nimisarjat ovat tavallisesti pitkiä, mutta eniten kiinnostaa pikkuprinsessan kutsumanimi.

MTV3:n Tukholman kirjeenvaihtajan Kari Lumikeron mukaan esille ovat nousseet nimet Sofia, Ingrid, Margareeta, Victoria, Sibylla ja Desirée.

Suomalaisten kannalta kiinnostavin vaihtoehto on kuitenkin Tarja. Lumikeron mukaan Tarja on realistinen vaihtoehto prinsessan nimeksi – kun presidentti Tarja Halonen vieraili kuningasperheen luona vastikään, levisivät kuvat lämpimästä tapaamisesta ympäri maailmaa ja Halonen kuvaili suhdettaan Victoriaan ja Silviaan erittäin hyväksi.

Expressen-lehden hovitoimittaja puolestaan on veikkaillut prinsessan nimeksi Sofia Margareeta II:ta. Myös Tanskan kuningatar, joka on nykyisen kuninkaan Kaarle XVI Kustaan serkku, on kutsumanimeltään Margareeta.

Tänään prinssi Daniel hahmotteli Lumikeron mukaan lehdistötilaisuudessa prinsessan mittoja käsillään ja näytti olevan onnesta sekaisin.

Huomenna pääministeri ja valtiopäivien puhemies vahvistavat nimikirjoituksillaan ja sineteillään prinsessan syntymän. Samalla selviää tulevan hallitsijan nimi sekä se, minkä maakunnan herttua hänestä tulee. Tukholman keskustassa ja neljällä muulla paikkakunnalla ammutaan tykinlaukauksia ilmoitusten kunniaksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat