Mies käytti alakouluikäistä lasta seksuaalisesti hyväksi eri tavoin yli kymmenellä eri kerralla – tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Alakouluikäistä lasta törkeästi hyväksikäyttänyt mies tuomittiin ehdolliseen vankeuteen. Hyväksikäyttö jatkui vuosia.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1998 syntyneen miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi mies on määrätty 90 tunnin yhdyskuntapalveluun ja valvontaan.

Tuomio on määrätty tuomiolauselmaa lukuun ottamatta salassa pidettäväksi. Asiasta on kuitenkin laadittu julkinen seloste, jossa avataan tuomioon johtaneita tekoja.

Osa rikokseen lasketuista teoista on tapahtunut miehen ollessa itsekin alaikäinen.

Mies tunnusti kaiken

Selosteen mukaan mies on lokakuun 2014 ja joulukuun 2017 välisenä aikana tehnyt useilla erillisillä kerroilla seksuaalisia tekoja tapahtuma-aikaan 7–10-vuotiaalle lapselle.

Kyse on sukupuoliyhteyksistä. Lisäksi tekoihin liittyy koskettelua intiimialueille puolin ja toisin.

Tuomion mukaan tapahtumakertoja on ollut yhteensä noin 15.

Mies tunnusti teot oikeudessa. Hänet tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä osittain nuorena henkilönä, sillä hän oli joidenkin tapahtumakertojen aikaan itsekin vielä alaikäinen.

Rikos katsottiin törkeäksi muun muassa siksi, että rikoksen kohteena on lapsi, jolle rikos lapsen iän tai kehitystason vuoksi omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa. Lisäksi asiaan vaikutti se, että teot tapahtuivat pitkän ajan kuluessa ja toistuvasti.

Oikeus piti miehen toimintaa erityisen moitittavana ja vakavana.

Rangaistusta lieventävänä seikkana otettiin huomioon muun muassa se, että rikokset ovat tapahtuneet merkittävältä osin miehen ollessa itse alle 18-vuotias.

MTV Uutiset ei julkaise tuomitun nimeä uhrin henkilöyden suojelemiseksi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja