Mainos

Michelle Obama - muodin ensimmäinen nainen

Barack Obaman vaimo Michelle Robinson Obama on noussut paitsi Yhdysvaltain uudeksi ensimmäiseksi naiseksi myös tyyli-ikoniksi, jonka eleganssia ihaillaan ympäri maailman. Mikä on Michellen salaisuus?
Kuin Jackie Onassis

Valkoisen Talon viimeaikaisia herrattaria ei muotimaailmassa juuri ole juhlittu, mutta nyt odotukset ovat korkealla ja katseet kääntyivät Michelle Obamaan jo vaalikampanjan alussa. ”Pukeutunut voittamaan”, sanottiin hänestä jo tuolloin.

Michelle Obamaa verrataan usein John F. Kennedyn legendaariseen vaimoon Jackie Kennedyyn, jonka pettämätön tyylitaju oli esikuvana kokonaiselle sukupolvelle. Barbara Bush, Hillary Clinton ja Laura Bush jäävät kauas taakse tätimäisyydessään.

Michelle Obaman klassisen naisellinen look on juuri sitä, millä Jackie Kennedy, myöhemmin Onassis, hurmasi koko maailman. ”First Lady of Fashion”, ”Uusi Jackie O.” ja ”Jackie O. ei ole enää täällä, mutta nyt meillä on Michelle O.” kirjoittavat Amerikan muotilehdet maan uudesta ensimmäisestä naisesta.

Selkeitä värejä ja huolella valittuja asusteita

Michelle Obaman tyyliin kuuluvat kauniisti räätälöidyt modernin trendikkäät puvut, selkeät värit ja tarkoin valitut asusteet. Kengät ovat yksinkertaisen klassisia, vyötäröä korostaa usein leveä vyö. Koruina hän kantaa yleensä helmikaulanauhaa ja -korvakoruja. Meikki on hillitty, mutta vaatteiden värit räiskyvät. Housupukua useammin Michellen yllä nähdään polvipituinen hame tai mekko.

Varma maku ja tarkka tyylitaju

Ensimmäistä naista vaatettavat nykyisin luonnollisesti vain designer-merkit ja huippusuunnittelijat. Michelle Obaman suosikkeihin kuuluvat muun muassa Narciso Rodriguez ja Zero Maria Cornejo. Hänen päällään on nähty usein myös Moschinoa, Oscar de la Rentaa ja Escadaa.

Michelle Obama on itsevarma pukeutuja, joka tietää mistä pitää ja uskaltaa pukea päälleen juuri sen. Mitat ovat kohdallaan, ja mikä tahansa näyttää hänen päällään hyvältä. 45-vuotias kahden lapsen äiti antaa helposti ikäistään nuorekkaamman vaikutelman.

Barack Obaman virkaanastujaisiin Michelle Obama saapui kuubalaissyntyisen Isabel Toledon suunnittelemassa keltaisessa designer-asussa, jonka täydensivät vihreät korkokengät ja hansikkaat. Asuvalintaa pidettiin onnistuneena, toivoa herättävänä ja amerikkalaista muotiteollisuutta tukevana.

Michellen valitsemat asut viestittävät johdonmukaisesti vahvaa naisellisuutta ja modernia, mutta klassista ajattelutapaa, jotka voidaan tulkita myös heijastumina hänen miehensä ajamasta politiikasta – muutosta ja uusia tuulia tarvitaan, mutta perhearvot pidetään kohdallaan.

Teksti: Riikka Krenn

Kuvat: Wireimage, EPA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.