Miami Beach täyttyi koronasta piittaamattomista juhlijoista – kaupunkiin hätätila: "Täällä on kuin rock-konsertissa"

Miami Beach täyttyi koronasta piittaamattomista juhlijoista – kaupunkiin hätätila:"Täällä on kuin rock-konsertissa" 0:59
Katso videolta, miltä Miamissa näytti.

Yhdysvalloissa Miami Beachin kaupunkiin on julistettu hätätila ja öinen ulkonaliikkumiskielto. Syynä on se, että kevätlomaa viettäviä amerikkalaisia on saapunut kaupunkiin liikaa, eikätkä he välitä koronarajoituksista.

Floridassa sijaitsevan Miami Beachin pormestari Dan Gelber julisti hätätilan ja asetti ulkonaliikkumiskiellon sen jälkeen, kun kaupunkiin alkoi virrata muualta koronarajoituksista piittaamattomia ihmisiä pitämään hauskaa.

– Tänne tulee liikaa ihmisiä, eivätkä he aio noudattaa määräyksiä. Se on aiheuttanut kaaosta ja epäjärjestystä enemmän kuin kestämme, pormestari sanoo CNN:n haastattelussa.

– Täällä on kuin rock-konsertissa. Kadut korttelista toiseen ovat tupaten täynnä ihmisiä.

72-tuntia voimassa oleva ulkonaliikkumiskielto astui voimaan kello 20 ja se koskee kaupungin viihdekeskittymää. Myös katuja suljetaan.

Hiekkarannoistaan ja hienostoelämästään kuuluisa Miami Beach on Miamin kyljessä oleva saariryhmä ja se on myös suosittu bilekeskus.

– Jos olet tulossa tänne, koska olet kyllästynyt, haluat irrotella ja tehdä mitä vaan, ole kiltti ja älä tule, pormestari Gelber vetoaa ihmisiin.

Poliisien määrää alueella on lisätty. Viranomaisten mukaan kaduilla pidätettiin torstaina ainakin parikymmentä ja perjantaina yli kymmenen ihmistä. 

Perjantai-iltana joku ampui ilmaan, mikä johti mellakkaan kadulla.

– Meillä on poliiseja kaikkialla ja me pidätämme ja olemme pidättäneet ihmisiä. Aiomme pitää järjestystä.

– Jos olet tulossa tänne juhlimaan, mene jonnekin muualle. Emme halua sinua tänne, pormestari ärähtää.

Lue myös:

    Uusimmat