Mainos

Metsä-Botnia odottavalla kannalla Uruguayn sellukiistassa

Metsä-Botnia odottaa yhteydenottoa Uruguayn viranomaisilta Argentiinan rajalla oleviin sellutehtaisiin liittyvässä kiistassa.

Metsä-Botnia odottaa parhaillaan sellukiistaan liittyvää yhteydenottoa Uruguayn hallitukselta. Yhtiön toimitusjohtaja Erkki Varis arvelee yhteydenoton tulevan alkuviikosta.

Metsä-Botnian ja Encen sellutehtaista syntyneen kiistan vuoksi Argentiinan ja Uruguayn presidentit tapaavat keskiviikkona Coloniassa Uruguayssa. Varis uskoo, että hallituksen yhteydenotto tulee ennen presidenttien tapaamista.

Argentiinan hallitus asetti perjantaina presidenttien tapaamisen ehdoksi, että Botnia ja Ence keskeyttävät tehtaiden rakennustyöt.

Uruguaylaisen El Pais -lehden mukaan Metsä-Botnia olisi tehnyt maan hallitukselle "vaihtoehtoisia esityksiä" sellutehtaita koskevan kriisin ratkaisemiseksi. Variksen mukaan mitään esityksiä ei ole tehty, vaan yhtiö on käynyt Uruguayn hallituksen kanssa jatkuvasti neuvotteluja kriisin ratkaisemiseksi.

- Vielä ei ole mitään ratkaisuja sovittu eikä löydetty. Uruguayn hallitus ei ole vielä pyytänyt meiltä mitään toimenpiteitä. Odottelemme nyt kaikessa rauhassa, sanoi Varis.

- Kun esitys hallitukselta tulee, teemme siitä omia johtopäätöksiä.

Tehtaita rakennetaan parhaillaan Fray Bentosiin, joka sijaitsee Uruguayssa Argentiinan rajan tuntumassa. Argentiinalaiset kansalaisjärjestöt ovat olleet huolissaan tehtaan ympäristövaikutuksista. Ympäristöaktivistit odottavat, että sellutehtaiden rakennustyöt keskeytetään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.