Mainos

Metalliteollisuuden lakonuhka pysyy edelleen

Raamiratkaisun toteutuminen voi periaatteessa vielä kariutua teknologiateollisuuden kiistoihin. Suurimman vientialan poisjäänti tekisi sopimuksesta liian suppean.

SAK:laisen Metalliliiton ja STTK:laisen Ammattiliitto Pron päättävät elimet ratkaisevat ylihuomenna, lähtevätkö ne soveltamaan ratkaisua. Akavalaisen YTN:n hallitus on puolestaan koolla maanantaina.

Alan lakonuhkakaan ei peruunnu, vaikka osapuolet hyväksyisivät raamisopimuksen.

Metallin puheenjohtaja Riku Aalto (sd.) korostaa, että alalle on saatava ensin työehtosopimus. Virallista kutsua valtakunnansovittelijan luo ei tänään tullut. Hän pitää hyvin todennäköisenä, että osapuolet kutsutaan Bulevardille sunnuntaina.

Pron puheenjohtajan Antti Rinteen (sd.) mukaan ratkaisuun on päästävä ensi keskiviikkoiltaan mennessä. Jos sopua ei tuolloin ole löytynyt, suuria metallitehtaita ryhdytään ajamaan alas ennen perjantaiaamuna uhkaavaa lakkoa.

- Keskusjärjestöt ovat sopineet kustannusraamista. Meidän pitää pystyä sopimaan palkkarakenteesta ja siitä miten se käytännössä toteutetaan, Rinne sanoo.

Rinne aikoo esittää teknologiateollisuuden neuvottelukunnassa, että raamisopimuksen pohjalta yritetään neuvottelutulosta.

YTN selvittää tilannetta työnantajan kanssa ensin erillisessä sovintolautakunnassa.

- Huolimatta tästä YTN varautuu edelleen työtaisteluun ja pitää asettamansa ylityökiellon voimassa, jotta saamme keskeisiin työehtosopimuksiimme vakautusratkaisussa luvatut palkankorotukset, kertaerän sekä laadulliset asiat, UIL:n puheenjohtaja Pertti Porokari ilmoittaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.