Mainos

Merisalolle vaaditaan vankeusrangaistusta

Syyttäjä vaatii vaalirahoittajina tunnetuksi tulleille Arto Merisalolle ja Tapani Yli-Saunamäelle vankeustuomiota ja peräti seitsemän vuoden liiketoimintakieltoa.

Syytteet liittyvät vaalirahaa jakaneen Nova Groupin rahasotkuihin, joita käsitellään parhaillaan Helsingin käräjäoikeudessa.

Merisalo ja Yli-Saunamäki toimivat Nova-yhtiöissä toimitusjohtajina. Poliisin esitutkinnassa todettiin, että merkittävän tosiasiallisen päätösvallan käyttäjä oli nimenomaan Merisalo.

Syyttäjä vaatii vankeutta ja seitsemän vuoden liiketoimintakieltoa myös Pauli Hakalalle, joka syytteen mukaan hänkin käytti valtaa yrityksessä.Häntä syytetään myös liiketoimintakiellon rikkomisesta.

Kaikkiaan seitsemää henkilöä syytetään törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja törkeästä kirjanpitorikoksesta. Syyttäjä vaatii kaikille vankeusrangaistuksia ja liiketoimintakieltoja.

Konkurssipesät vaativat syytetyiltä vahingonkorvauksia yhteensä noin kuusi miljoonaa euroa.

Merisalo vetoaa yhä finanssikriisiin

Kaikki ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin. Arto Merisalon asianajaja Harri Vento kommentoi syytteitä oikeudessa tänään.

- Merisalo ei kadu mitään. Hän on itse asiassa odottanut, että asiaa päästäisiin käsittelemään ja että totuus tulisi julki.

Merisalo vetoaa edelleen siihen, että yritysten kaatumisen syynä oli finanssikriisi, ei yritysten tuhlaileva tyyli.

Oikeudenkäynti tulee venymään ensi vuoden puolelle. Varsinainen käsittely alkaa marraskuussa ja käräjäoikeuden loppulausunnot on sovittu pidettäväksi tammi-helmikuun vaihteessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.