Meri-Tuuli Lindström

Elokuvamuonitus Nakki Oy:tä vetävä Meri-Tuuli Lindström tunnustaa olevansa nirso. Köyhissä ritareissa naiskauneutta edustava Meri-Tuuli on aikaisemmin juontanut televisiossa muun muassa Top 40 lista -ohjelmaa.


Oletko saanut köyhien ritareiden kollegoiden resepteistä ideoita, joita olet toteuttanut kerhon ulkopuolellakin? Kerro esimerkki.
Kyllä, paljonkin. Ennen kaikkea olen saanut Henkalta ja Nikilta arvokkaita vinkkejä ruoanlaittoon ja oppinut paljon uusia asioita. Viimeksi tein Nikin innoittamana unohdetun klassikon, riisisalaatin ja Henkan salviaspagettia olen tehnyt parikin kertaa.

Mitä kasviksia ilman et tulisi toimeen kokatessasi?
Tomaattia, sipulia, valkosipulia ja yrttejä, niillä pääsee jo todella pitkälle. Rakastan kuitenkin kaikkia vihanneksia ja hedelmiä, ilman niitä ruoanlaitto olisi todella tylsää.

Minkä ruoan tuoksu saa aina veden herahtamaan kielellesi?
Vinaigretten.

Mitä raaka-ainetta toivoisit löytyvän paremmin lähikaupoista?
Marinoimattomia lihatuotteita sekä Mango Chutneyta.

Mikä kansainvälistä keittiöistä on sinulle mieluisin, miksi?
Ehkä espanjalainen. Siinä yhdistyy välimeren maiden parhaat puolet; runsaat salaatit, monipuolinen vihannesten käyttö, oliiviöljy, mausteet, tapakset ja hyvä liha-, kala- sekä äyriäisruokakulttuuri. Lisäksi Espanjassa saa hyvää kahvia sekä herkullisia makkaroita ja juustoja.

Mitä muuttaisit suomalaissa ruokakulttuurissa?
Ennakkoasenteen, jonka mukaan ruoka tehdään suomalaiseen makuun sopivaksi tai lapsille maistuvaksi. Se ei mielestäni ole tekosyy tehdä huonoa ruokaa.

Mitä haluaisit opettaa nuorille ruokaharrastuksesta/ammatista innostuneille?
Haluaisin opettaa heille ennakkoluulottomuutta ja intoa kokeilla omia ideoita. Ruoanlaitto on mukava harrastus, koska sitä on helppo harjoitella ja tutkimalla omia virheitään oppii parhaiten. Ammatista innostuneille ehdottaisin harjoittelua tai työkokemuksen hankkimista ennen kouluun menemistä.

Työ on todellisuudessa fyysisesti raskasta ja monet vaihtavat valmistumisen jälkeen alaa, kun työ keittiössä ei oikeasti olekaan aina niin jännittävää.

Mikä on oma suosikkijälkiruoka, jota teet useimmin ystävillesi/perheellesi?
Olen huono tekemään jälkiruokia, kun en itsekään niitä usein syö, joten tarjoan yleensä tuoreita hedelmiä tai jäätelöä marjojen ja itse tehdyn rapean kaurarouheen kera.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja