Mainos

Merenkulkulaitoksen vt. pääjohtaja myöntää maksurästit

Merenkulkulaitoksen vt. pääjohtaja Heikki Muttilainen vahvistaa tiedon, jonka mukaan laitoksella on 33 miljoonan markan saatavat norjalaiselta DSND-varustamolta.

Merenkulkulaitos


Summasta on jo erääntynyt reilut 14 miljoonaa. Vanhimmat laskut olisi pitänyt maksaa vuoden 1998 lopulla. Norjalaisyhtiö on useana kesänä vuokrannut Merenkulkulaitokselta monitoimimurtajia. Maksurästit tulivat ensimmäisen kerran julkisuuteen torstaina Ilta-Sanomissa.

-Kyllä tilanne meidän käsityksemme mukaan on se, että näitä saatavia on 33 miljoonaa, Muttilainen sanoi perjantaina. Hän kuitenkin korosti, että kysymyksessä ovat luottamukselliset liikeasiat.

-Meillä ei ole mitään aikomuksia käsitellä julkisuudessa norjalaisen pörssiyhtiön ja meidän välisiä liikesuhteita. Vielä ei ole tiedossa, miten maksujen viivästyminen vaikuttaa laitoksen ja DSND-yhtiön yhteistyöhön.

-Talvellahan meillä ei varsinaisesti ole yhteistyötä. Nyt toiminnan pitäisi taas käynnistyä, kun projektin johtoryhmä kokoontuu 12. huhtikuuta. Silloin sitten nähdään. Mutta kyllä kai tällaisella julkisuudella on kielteinen vaikutus yhteistyöilmapiiriin, Muttilainen epäilee. Muttilaisen mukaan Merenkulkulaitoksen ja norjalaisvarustamon nykyinen sopimus kestää vuoden 2001 loppuun.

Työilmapiiri on raskas

Helsingin rikospoliisin talousrikososasto tutkii parhaillaan lahjusepäilyjä, jotka kytkeytyvät juuri Merenkulkulaitoksen DSND-yhtiölle vuokraamiin monitoimimurtajiin. Poliisi teki yllätysiskun laitoksen pääkonttoriin 3. maaliskuuta.

Samassa yhteydessä pidätettiin Merenkulkulaitoksen kaksi johtajaa osastopäällikkö Lennart Hagelstam ja apulaisjohtaja Eeropekka Koivumäki, jotka pysyivät toista viikkoa vangittuina. Myös laitoksen pääjohtaja Kyösti Vesterinen ehti olla pidätettynä yhden päivän. Kaikki kolme hyllytettiin virasta kesäkuun loppuun saakka.

Normaali työnteko Merenkulkulaitoksessa on Muttilaisen mukaan ollut viime aikoina vaikeaa. Työilmapiiri on raskas.

-Mutta pakkohan tässä on töitä tehdä. Täytyyhän laitoksen pyöriä, vt. pääjohtaja sanoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.