Media: Venäjä haluaa Ole Einar Björndalenin päävalmentajakseen – legendalta suora vastaus

Ole Einar Björndalenin hämmästyttävä ura kuvina 1:10

Venäjän ampumahiihtomaajoukkue haluaa venäläisen tv-kanava NTV:n mukaan Ole Einar Björndalenin uudeksi miesten päävalmentajaksi. Björndalenin mukaan tehtävä ei ole kuitenkaan hänelle ajankohtainen vaihtoehto.

Video: Ole Einar Björdalenin hämmästyttävä ura kuvina (kuvalähde: AOP).

Venäjän päätelevisiokanaviin lukeutuva NTV raportoi tiistaina, että Venäjän odotetaan julkistavan saksalaisen Ricco Grossin korvaavan uuden miesten maajoukkuepäävalmentajansa toukokuun 18. päivänä. Venäjä haluaa kanavan mukaan tehtävään urheilu-uransa tähän kevääseen lopettaneen, kaikkien aikojen ampumahiihtäjänä mainetta niittäneen Björndalenin.

Norjalaislegenda vastasi spekulaatioihin Norjan yleisradioyhtiö NRK:n jutussa. Björndalenin mukaan hän ei ole käynyt keskusteluja tehtävästä.

– Kuulen asiasta nyt ensimmäisen kerran sinun kertomanasi, Björndalen sanoi NRK:n toimittajalle.

Björndalen ilmoitti urheilu-uransa päätöksestä huhtikuussa. Hän ei ole vielä sanojensa mukaan päättänyt, mitä tekee seuraavaksi.

– Aivoni viestivät, että elämässä täytyy syntyä kehitystä. Toivon, että voin käyttää resurssejani johonkin, jolla on merkitystä ja josta joku voi hyötyä. Aika näyttää, mihin suuntaan, Björndalen kommentoi.

Björndalenilta kysyttiin, olisiko spekuloidun kaltainen työ (maajoukkueen päätoiminen valmentaminen) mahdollista tulevaisuudessa.

– Se on jotain, mitä olen ajatellut, mutta juuri nyt se ei ole ajankohtaista, Björndalen vastasi suoraan.

Olympialaisissa jo valmentajana

Björndalen operoi helmikuisissa Pyeongchangin olympialaisissa jo Valko-Venäjän ampumahiihtojoukkueen valmentajana. Hänen vaimonsa on valkovenäläinen ampumahiihtotähti Darja Domratsheva, ja Björndalen haluttiin kisoihin tämän avuksi.

Domratsheva saavutti kisoissa viestikultaa ja yhteislähdön hopeaa, kun taas Björndalenia ei valittu enää vaisuhkojen näyttöjen myötä kilpailemaan Norjan joukkueeseen.

Lue myös:

    Uusimmat