Matti Hautamäki uudelle uralle: Maailmaa on kierretty tarpeeksi

Neljä olympimitalia 2000-luvulla voittanut suomalaisurheilija nauttii nykyään tavallisesta arjesta.

Tasan vuosi sitten mäkihyppyuransa lopettanut Matti Hautamäki ei haikaile kilpailuvuosien perään. Hän valmistuu muutaman viikon kuluttua veturinkuljettajaksi ja nauttii tavallisesta elämästä ilman kilpailemista ja matkustelua.

– Tällaista normaalia elämää, enää ei ole kiire maailmalle. Kyllä siellä on yhden elämän ajaksi ihan tarpeeksi tullut kierrettyä, Hautamäki kuvailee MTV3.fille.

31-vuotias entinen mäkikotka kertoo saavansa elää ja kulkea kadulla melko rauhassa.

– Ei kai minua kukaan tunnista, hän hymähtää.

Viikonloppuna tulee kuluneeksi päivälleen vuosi siitä, kun Hautamäki lopetti uransa mäkihyppääjänä. Hän hyppäsi viimeistä kertaa maailmancupin joukkuemäessä Slovenian Planicassa 17. maaliskuuta 2012.

Kuluneen vuoden aikana Hautamäki on opiskellut itselleen ammatin VR:n koulutuksessa ja valmistuu pian veturinkuljettajaksi.

– Olen innoissani siitä, että valmistun ensimmäistä kertaa oikeaan ammattiin. Tai no, toivottavasti valmistun, sillä muutama tentti on vielä jäljellä, Hautamäki naurahtaa.

Tulevaa työtilannettaan hän ei vielä tiedä tarkkaan, sillä kuten helmikuussa uutisoitiin, VR aikoo hyllyttää tänä vuonna valmistuvat veturinkuljettajat joksikin aikaa.

– Se on vielä auki. Tässä kuukauden sisään tietää, että onko töitä heti, vai alkavatko ne myöhemmin, Hautamäki toteaa.

(MTV3–KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat