Matkustitko näissä junissa viime perjantaina? Kyydissä oli Intiasta Suomeen saapunut koronapositiivinen kausityöntekijä

2:11
Video: Lapin keskussairaalan infektiolääkäri Markku Broas kertoo junamatkan mahdollisesta joukkoaltistumisesta.

Joukko Helsinki-Vantaan lentokentällä olleita ja Helsingistä pohjoiseen junalla matkustaneita ihmisiä on voinut altistua koronavirukselle viime viikon perjantaina.

Lappiin marjanpoimintaan matkustaneella intialaisella kausityöntekijällä on todettu eilen Lapissa koronatartunta ja hän on saattanut altistaa matkallaan viime viikolla lukuisia muita.

Ryhmä aasialaisia marjanpoimijoita saapui Helsinki-Vantaan lentoasemalle transit-lennolla viime viikon perjantaina, 14. elokuuta.

Ryhmä vietti kentän yleisissä tiloissa jonkin aikaa. Ryhmässä oli ainakin yksi ihminen, jolla myöhemmin todettiin koronatartunta.

Lapin keskussairaalan infektiolääkäri Markku Broas kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että altistumisia on saattanut olla lukuisia niin lentokentällä kuin kolmessa eri junassa myöhemmin.

– Ryhmä matkusti ensin lentokentältä Helsingin päärautatieasemalla ja sitten kello 21.03 lähteneessä lC 185 junassa Helsingistä Tampereelle. Tampereella he vaihtoivat Kolariin lähtevään pikajunaan 269, joka lähti matkaan kello 23.50. Heillä oli ollut istumapaikat junissa.

Broasin mukaan samoissa junissa ja lentokentällä olleiden kannattaa tarkkailla oloaan.

– On tärkeää, että samalla matkalla olleet hakeutuvat koronatestiin, jos heille tulee oireita. Broars tähdentää. 

Koronaan sairastunut ryhmän jäsen oli hakeutunut päivystykseen eilenoireiden pahennuttua. Hänet todettiin koronapositiiviseksi Lapin sairaanhoitopiirissä.

Broars kertoo, että Kolarista jatkuneella matkalla altistumisia on alle 10.

– Heidät kaikki on tavoitettu, ja osa on jo käynyt testeissäkin.

Koko kausityöntekijöiden ryhmä on edelleen Lapissa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja