Mainos

Matkalippujen ostaminen kännykällä yleistyy

Matkapuhelimella ostetaan päivittäin noin 3000 kertalippua metroon ja raitiovaunuun.

-

Yllättävän moni pääkaupunkiseudulla asuva tilaa matkalippunsa kännykän avulla. Matkalipun on voinut tilata kännykällä joulukuun puolesta välistä saakka ja nyt lippuja ostetaankin päivittäin kolmisentuhatta.

Helsingin liikennelaitokselta kerrotaan, että kännykkälippu-kokeilu on lähtenyt hyvin käyntiin ja liikennelaitos aikoo jatkaa lippujen myymistä matkapuhelimiin. Kännykkään saa matkalipun lähettämällä tekstiviestin palvelunumeroon, josta lähetetään tekstiviestimuotoinen matkalippu. Lipun hinta veloitetaan myöhemmin puhelinlaskussa.

Euroon siirtymisen takia raitiovaunuissa ei ole myyty lippuja tammi- ja helmikuussa ja kännykällä tilattavat liput ovat osaltaan korvanneet tätä puutetta. Ainoa ongelma on, että ihmiset tilaavat lipun vasta noustuaan kulkuvälineeseen. Lipun on kuitenkin oltava puhelimessa jo kulkuvälineeseen noustessa.

Kuluttajan näkökulmasta matkapuhelinlipussa on ongelmallista se, että lippu kelpaa vain metrossa ja raitiovaunussa. Esimerkiksi ensin metrolla matkustavaa ja sitten bussilla jatkavaa matkustajaa matkapuhelinlippu ei hyödytä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.