Matkailuala pettyi tiukentuneista maahantulorajoituksista: Varustamoille miljoonien tappiot, Finnairille tärkeät maat Saksa ja Italia jäävät rajoitusten piiriin

6:08
Matkailualalla ollaan pettyneitä maahantulomalliin – haastattelussa MaRan toimitusjohtaja.

Matkailuala on pettynyt uusiin tiukentuneisiin maahantulorajoituksiin. 

Suomeen voi ensi maanantaista alkaen tulla vapaasti ilman koronatarkistuksia niistä maista, joissa koronailmaantuvuus on korkeintaan 10 tapausta 100 000 asukasta kohden kahdessa viikossa.

Suomen Varustamot on tehnyt asiasta kantelun oikeuskanslerille. Sen mukaan Suomeen tulisi saada matkustaa vapaasti turvallisiksi katsotuista maista.

– Tiukennus käytännössä vesittää eduskunnan linjauksen ja tämä on hyvin periaatteellisesti tärkeä asia meidän mielestä. Tältä matkailusesongilta vedetään matto alta, Suomen Varustamoiden varatoimitusjohtaja Hans Ahlström sanoo.

– Taloudelliset tappiot tulevat olemaan miljoonia euroja, sillä varustamoiden tulos tehdään yksinomaan kesällä. 

Myös Finnair on pettynyt tiukennuksiin.

– Tottakai se on pettymys, mutta on tärkeää, että täysin rokotetut pääsevät matkustamaan vapaasti ja Suomi ottaa vastaan vapaa-ajanmatkustajia, viestintäpäällikkö Päivyt Tallqvist toteaa. 

– Tietysti toivomme, että mahdollisimman pian siirrytään yleiseuroopalaiseen linjaan, vähintään ilmaantuvuuslukuun 25 tai mieluummin 50. 

Esimerkiksi Finnairille matalan ilmaantuvuusrajan pudottaminen 25:stä 10:een merkitsee sitä, että lennot liikenteellisesti tärkeistä Saksasta ja Italiasta jäävät rajoitusten piiriin. Myös Itävalta, Tshekki, Slovakia ja Japani eivät pääse turvallisten maiden joukkoon. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja