Maskeeraaja paljastaa: Tällaisia miehet ovat meikattavina

Vaikka meikkaaminen yhdistetään tavanomaisesti naisiin, on joskus tilanteita, joissa mieskin kaipaa ehostusta: tärkeisiin valokuviin tai televisiosarjan kuvauksiin tarvittavat kirkkaat valot vaativat, että jokaisella kameran edessä esiintyvällä on kasvoillaan meikkiä. Maskeeraaja Laura Rantaniemi kertoi AVAlle, miten miehet suhtautuvat siihen, että hän meikkaa heidät televisiosarjojen kuvauksissa.

Kun kuvataan televisiosarjoja tai otetaan tärkeitä valokuvia, vaativat olosuhteet niin kirkkaita valoja, että meikittömältä kasvoilta värit katoavat tyystin. Tästä syystä maskeeraaja Laura Rantaniemi meikkaa työkseen usein myös ehostamiseen tottumattomia miehiä.Rantaniemi kertoi AVAlle, miten miehet suhtautuvat kuvauspaikalla meikkaamiseen.

Miestenkin iho kaipaa meikkiä kameroiden edessä

AVAlla nähdyssä 11 tapaa jättää nainen -sarjassakin maskeeraajana työskennellyt Rantaniemi muistuttaa, että aivan samaan tapaan kuin naisillakin, miesten iho-ongelmia on syytä peittää, jos on tarkoitus esiintyä kameroiden edessä.

– Hekin tarvitsevat usein peittävyyttä, tietysti ihosta riippuen. Jos iho on kovin näppyläinen tai punakka, niin kyllähän ihoa täytyy peittää, Rantaniemi toteaa.

Tavallisesti maskeeraaja ei kuitenkaan tavoittele miesten kohdalla meikillä näyttävää ehostusta, vaan siistiä kokonaiskuvaa.

– Tavallisesti pyritään kuitenkin siihen, että miehet ei näytä meikatuilta telkkarissa. Tavoite on tasainen iho, joka ei kiiltele. Ne ovat perusedellytyksiä, Rantaniemi kertoo.

Kaksi erilaista suhtautumistapaa

Rantaniemen mukaan hänen miesasiakkaansa, jotka eivät ole tottuneet istumaan maskeeraajan penkissä, jakautuvat kahteen tyyppiin.

– On niitä, jotka vitsailevat, että laitanhan huulipunaa ja poskipunaakin myös. Se on aina kyllä ihan hauskaa, Rantaniemi hymyilee.

– Toinen suhtautumistapa on se, että ei sanota yhtään mitään, Rantaniemi jatkaa.

Rantaniemi kertoo pyrkivänsä rikkomaan jään, jos tuntuu siltä, että miesasiakas tuntee olonsa kiusaantuneeksi. Usein jo tieto siitä, että kukaan ei tule huomaamaan meikkiä, helpottaa tottumatonta miestä.

– En tiedä, että jännittääkö heitä meikkaus. Yritän tavallisesti silloin kertoa, että teen todella kevyen pohjan. Kerron myös, että minulla on mukana puhdistusliinoja, että kun on käynyt tuolla kameroiden edessä ja kun lähtee kotiin, niin meikit saa puhdistaa, Rantaniemi kertoo.

Tärkeintä Rantaniemelle on se, että hänen asiakkaansa tuntevat olonsa mahdollisimman mukavaksi – oli sitten kyseessä nainen tai mies.

– Pyrin aina siihen, että miehellä olisi mahdollisimman mukava olla meikissä

Miten ammattilainen luo meikin televisiokameroiden eteen? Lue lisää:

AVA

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja