Mainos

Martinpäivän makkarakastike

  • n. 400 g lenkkimakkaraa tai nakkeja
  • 1-2 sipulia tai 1 purjo
  • 2 rkl marg. tai öljyä
  • 2-3 rkl vehnäjauhoja
  • 4-5 dl vettä, lihalientä, kastikepohjaa tms
  • mustapippuria
  • mausteeksi: chilikastiketa, sinappia, sienijauhetta, yrttejä, tomaattisosetta, valkosipulia, maustekurkkukuutioita, hillosipuleita tms.
  • (2 rkl kermaa)

Hienonna sipuli tai purjo. Leikkaa makkarat kuutioiksi tai nakit paloiksi. Kuullota sipulit, ripottele sekaan jauhot ja anna porista hetki.Lisää neste hyvin sekoittaen. Anna hautua n. 10 minuuttia. Mausta. Paahda makkarat ja lisää ne kastikkeeseen kypsymisen puolessa välissä. Tarkista maku. Pyöristä maut halutessasi kermatilkalla. Tarjoa lisäkkeeksi perunoita tai perunamuusia ja mauste- ja tuorekurkulla mehevöitettyä porkkanaraastetta.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.