Martinpäivän makkarakastike

  • n. 400 g lenkkimakkaraa tai nakkeja
  • 1-2 sipulia tai 1 purjo
  • 2 rkl marg. tai öljyä
  • 2-3 rkl vehnäjauhoja
  • 4-5 dl vettä, lihalientä, kastikepohjaa tms
  • mustapippuria
  • mausteeksi: chilikastiketa, sinappia, sienijauhetta, yrttejä, tomaattisosetta, valkosipulia, maustekurkkukuutioita, hillosipuleita tms.
  • (2 rkl kermaa)

Hienonna sipuli tai purjo. Leikkaa makkarat kuutioiksi tai nakit paloiksi. Kuullota sipulit, ripottele sekaan jauhot ja anna porista hetki.Lisää neste hyvin sekoittaen. Anna hautua n. 10 minuuttia. Mausta. Paahda makkarat ja lisää ne kastikkeeseen kypsymisen puolessa välissä. Tarkista maku. Pyöristä maut halutessasi kermatilkalla. Tarjoa lisäkkeeksi perunoita tai perunamuusia ja mauste- ja tuorekurkulla mehevöitettyä porkkanaraastetta.

Lue myös:

    Uusimmat