toim. Kati Nappa
Vieraana keittiöpäällikkö Marko Alander Vaakunan 10 th Floor ravintolasta
Marinoitua mozzarellaa
1kpl(buffalo)mozzarellaa, 150g
marinointiin:
100g creme fraiche
persiljaa
salviaa
kirveliä
3 tippaa tabascoa
suolaa teelusikan kärjellinen
Leikkaa mozzarella noin 12 osaan, riippuen juuston pehmeydestä. Marinadia varten hienonna yrtit ja sekoita kaikki ainekset. Sekoita varoen juustopalat ja marinadi. Anna maustua ja tarjoa.
Skagen
200g kuorittuja katkarapuja
suolaliemessä
3 rkl creme fraichea
2 rkl majoneesia
tilliä, salottisipulia
suola, valkopippuria myllystä
Hienonna ravut kevyesti veitsellä, saa jäädä melko isoksi, leikkaa myös salottisipuli ja tilli pieneksi, sekoita kaikki ainekset. Tarjoa sellaisenaan tai koristele. koristeluun: 100g siianmätiä punasipulia Esillelaitettaessa laita rapumassan päälle mädistä pieni quennelli ja hieman punasipulia.
Pestolla maustettua varhaisperunaa
Varaa henkeä kohden 1-2 kpl keskikokoista kypsennettyä varhaisperunaa, jotka maustetaan pestolla.
Tässä pesto-ohje jota käytän 10th floorissa. Annos on iso.
1/2 pnt persiljaa
1 pnt rucolaa
1 pnt basilikaa
4 kpl valkosipulinkynttä
2 dl oliiviöljyä
2 dl rypsiöljyä
tabascoa
1tl sokeria
1/2 dl paahdettuja pinjansiemeniä
1,5 dl raastettua parmesanjuustoa
Ryöppää yrtit merisuolalla maustetussa vedessä, jäähdytä nopeasti ja kuivaa liinalla (lisää peston säilyvyyttä). Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi, anna maustua. Esillelaitettaessa kokoa pestolla maustetusta varhaisperunasta pieni torni.