Marco Hietala: En mieti katu-uskottavuuttani

Nightwish-basisti Marco Hietala lähtee pian kiertueelle Tarot-yhtyeensä kanssa.

Hietala kertoi MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa, että Nightwish aikoo pitää pitkän keikkatauon. Keravalaistunut basisti arveli, että bändi liikkuu keikkamielessä vasta loppuvuodesta 2011. Pitkään kestänyt maailmankiertue ja laulaja Anette Olzonin raskaus ovat luonnollisia syitä venyttää keikkataukoa.

Tosin Hietala ei jää laakereilleen lepäämään. Kuopiosta lähtöisin olevan Hietalan Tarot-yhtye lähtee keikoille maaliskuun lopussa.

– Kun Nightwish teki viimeisen esiintymisen ennen keikkataukoa syyskuussa, niin meillä oli siinä vaiheessa jo Tarotin kanssa demottuna materiaalia. Keskiviikkona ilmestyy Tarotin uusi levy. Keikoille lähdetään muun muassa Venäjälle ja Yhdysvaltoihin.

Hietala lisää, että yli kaksikymmentä vuotta toiminutta Tarotia kysyttiin keikoille Yhdysvaltoihin jo viime vuoden elokuussa. Hietala on mukana myös Kuorosota-ohjelmassa, mutta ei koe tätä mitenkään ongelmalliseksi.

– En suostu asettumaan mihinkään kahleisiin, mitä joku kelaa. En mieti ollenkaan katu-uskottavuuttani.

Kotonakaan Hietalalla ei ole vapaa-ajanongelmia, siitä pitävät huolen kahdeksanvuotiaat kaksospojat.

–Välillä paremmin, välillä huonommin, ikävä tulee usein, varsinkin jos on pitkillä tripeillä ympäri maailmaa, onneksi on hyviä ratkaisuja, kun kantaa läppäriä mukana ja skypeen pääsee hotellissa kuin hotellissa, Hietala sanoo miten lievittää koti-ikävää keikkamatkoilla.

– Ei minun mielestä kotiin tultuaan lapsille tarvitse järjestää erikseen laatuaikaa. Tärkeintä on, että pääsee olemaan läsnä.

Marco Hietala Huomenta Suomessa

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat