Mainos

Mantan helmoissa oli jopa 50 000 ihmistä

Manta-neidon lakitus veti alkuillasta Espan puiston ja Mantan patsaan väliselle alueelle jopa 50 000 vappuaaton juhlijaa. Osa poistui paikalta lakituksen jälkeen, mutta suuri osa jäi juhlimaan patsaan liepeille.

Jyväskylässä lakitettiin alkuillasta Minna Canth. Oulussa lakin sai jo päivällä Frans Mikael Franze'n ja Rovaniemellä Jätkänpatsas. Kuopion vappuaatto alkoi professori Juhani Laurinkarin veteen heitolla. Tampereella on upotettu veteen ensimmäisen vuoden teekkarit.

Poliisi otti kiinni kymmenkunta mielenosoittajaa

Poliisi otti Helsingin keskustassa kiinni kymmenkunta poliiseja kuohuviinipulloilla heitellyttä Euro MayDay -kulkueen mielenosoittajaa. Kampista iltaseitsemältä lähtenyt parin sadan hengen kulkue pysähtyi puoli yhdeksän aikaan pariksikymmenenksi minuutiksi Havis Amandan luo. Runebergin patsaan ja Mantan välisellä alueella oli tuolloin jo selvästi vähemmän väkeä kuin alkuillasta.

Myös Lasipalatsin edessä poliisi otti kiinni useita Euro MayDay -mielenosoittajia, jotka olivat käsirysyssä poliisin kanssa. Kiinniotettuja on nyt yhteensä kymmenkunta.

Poliisin mukaan mielenosoittajat yrittivät häiritä poliiseja.

Mielenosoituskulkue on rauhoittunut ja mielenosoittajat ovat marssineet Finlandia-talon taakse Hakasalmen puistikkoon.

Turun keskustassa Yliopistokadulla poliisia ja paprikasumutetta tarvittiin pyssymiehen taltuttamiseen. Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa, jossa kaksi miestä nujakoi keskenään. Poliisi otti kiinni kummatkin tappelupukarit. Toiselta löytyi pistooli ja patruunoita.

Kaunis ja aurinkoinen vappusää houkutteli liikkeelle tavallista runsaammin väkeä eri puolilla maata. Monissa hätäkeskuksissa oli kiirettä ja poliisin tehtävät alkoivat lisääntyä jo alkuillasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.