Manchester City tarrasi tiukasti kiinni Valioliigan mestaruuteen – Chelsea putoamassa kyydistä

Viime kaudelta Englannin Valioliigan jalkapallomestaruutta puolustava Manchester City kasvatti kärkiottelussa johtonsa pääsarjassa 13 pisteeseen. City kukisti lauantaina kotistadionillaan Valioliigassa toisena olevan Chelsean 1–0.

Kärkipelin ainoan maalin laukoi toisella puoliajalla 70. minuutilla Cityn belgialainen keskikenttäpelaaja Kevin De Bruyne. De Bruyne lähti juoksuun puolen kentän jälkeen ja tykitti pallon runsaasta 20 metristä näyttävästi oikeaan takanurkkaan ohi torjunnassa hieman epäröineen Chelsea-vahti Kepan.

City voitti Chelsean Valioliigassa aiemmin tällä kaudella myös 1–0. Kotijoukkueen voitto oli lauantaina ansaittu, sillä Manchester City oli vastustajaansa aloitteellisempi hallittuaan maalilaukaustilastoa 6–1. Kulmapotkut kotijoukkue voitti peräti 9–1, mutta lukuisista kulmureistaan City ei pystynyt luomaan vaarallisia tilanteita.

Lukaku hukkasi maalipaikan

Chelsealle ja varsinkin sen tankkimaiselle kärkipelaajalle Romelu Lukakulle jäi jossiteltavaa toisen puoliajan alun maalitilanteesta. Chelsean päävalmentaja Thomas Tuchelin kanssa välillä törmäyskurssille ajautunut Lukaku oli palannut avauskokoonpanoon, mutta ei kyennyt 47. minuutilla läpiajosta viimeistelemään vierasjoukkueelle johtomaalia ohi torjuntaan venyneen City-vahti Edersonin.

Voitto oli Manchester Citylle Valioliigassa jo 12:s peräkkäin. Chelsea oli pelannut tätä ennen pääsarjassa kuusi ottelua peräkkäin ilman tappiota. Kärkikaksikosta kumpikin joukkue on pelannut 22 ottelua.

Valioliigakärki Cityn pahimmaksi uhkaajaksi on nousemassa sarjataulukossa kolmantena oleva Liverpool, joka on Chelseasta pisteen päässä. Kaksi ottelua vähemmän pelannut Liverpool kohtaa Valioliigassa sunnuntaina kotistadionillaan Suomen maajoukkuehyökkääjä Markus Forssin pääsarjanousija Brentfordin.