Malesiasta löytyi suuria joukkohautoja

Malesiasta on löytynyt suuria joukkohautoja, joissa saattaa olla satojen bangladeshilaisten ja burmalaisten ruumiit, uutisoi paikallinen media.  

Malesian sisäministeri Ahmad Zahid Hamidi sanoo viranomaisten selvittävän, onko kyse ihmiskaupan uhreista. Hän ei vahvistanut tietoja ruumiiden määrästä. 

– Emme tiedä paljonko niitä. Löydämme luultavasti lisää.  

Yhden tiedon mukaan hautoja olisi löytynyt 30 ja niissä olisi satoja luurankoja.  

Haudat löytyivät Thaimaan vastaisen rajan tuntumasta. Samalta alueelta on löytynyt leirejä, joilla on saatettu pitää ihmiskaupan uhreja.  

– Ne ovat olleet siellä jo jonkin aikaa. Epäilen, että ne ovat toimineet ainakin viisi vuotta, sisäministeri Hamidi kommentoi.  

Poliisin tiedottaja sanoo, että haudoista ja leireistä tiedotetaan lisää huomenna.  

Liittynee Thaimaan löytöihin

Pohjois-Malesian kautta kulkee ihmissalakuljettajien reitti, jota pitkin Kaakkois-Aasian tuodaan Burmasta ja Bangladeshista lähteneitä ihmisiä. Burmasta lähtevät rohingyamuslimit pakenevat sortoa, bangladeshilaiset maansa köyhyyttä.  

Myös Thaimaasta on äskettäin löydetty ihmiskauppiaiden pystyttämiä leirejä ja kymmenien ihmiskaupan uhrien hautoja. Eloonjääneiden mukaan ihmiskauppiaat olivat kohdelleet vankejaan erittäin julmasti, muun muassa pitäneet näitä bambuhäkeissä.  

Malesian poliisi uskoo, että Thaimaan ja Malesian löydöt kytkeytyvät toisiinsa.

Thaimaa päätti leirilöytöjen jälkeen murskata ihmissalakuljettajien toimet, mikä näyttää ajaneen toiminnan kaaokseen. Tästä näkyvä merkki ovat tuhannet Kaakkois-Aasian vesillä ajelehtivat nääntyneet venepakolaiset. He ovat jääneet tuuliajolle ilmeisesti sen jälkeen, kun ihmissalakuljettajat ovat hylänneet heidät.  

Malesia ja Indonesia taipuivat muutama päivä sitten lupaamaan tuhansille ihmisille oleskelupaikan vuoden ajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat