Malesian GP:n lehdistökatsaus: V niin kuin Vettel

Sebastian Vettelin ylivoima oli Malesian GP:n jälkeen vahvasti esillä formula ykkösiä seuraavassa kansainvälisessä lehdistössä.

- V niin kuin Vettel, malesialaislehti New Straits Times tulkitsi kansainvälistä voitonmerkkiä.

Englantilainen The Telegraph –lehti on huolissaan siitä, löytyykö Vettelille lainkaan pysäyttäjää.

- Neljäs peräkkäinen voitto. Viisi voittoa kuudesta kisasta. Sebastian Vettel Show jatkui Malesiassa, jossa Red Bullin 23-vuotias maailmanmestari johti jälleen kerran paalulta ruutulipulle. Edellinen kisa, jossa Vettel ei johtanut oli viime lokakuussa Koreassa. Vain kahden kisan jälkeen kysymys kuuluu: pystyykö kukaan pysäyttämään häntä?

Espanjalainen El Mundo –lehti näkee Vettelin jatkavan F1-ratoja 2000-luvun alkuvuosina dominoineen Michael Schumacherin työtä.

- Uusi voitto hallitsevalle mestarille, joka uhkaa kaikkia schumacheriana-kaudella, jonka hän tekee tylsäksi ylivoimallaan, elleivät muut herää. Johdossa lähdöstä maaliin, onnistuneella varikkotyöskentelyllä, ilman taistelua radalla, koska auto tarjoaa luksusta.

Englantilaisen The Sun –lehden mukaan Vettelin voiton taustalla oli sateen poissa pitämistä yliluonnollisilla keinoilla.

- Sebastian Vettel langetti taian kilpakumppaniensa päälle kruisailleessaan voodoo-voittoon Malesiassa. Hallitseva mestari voitti sen jälkeen, kun radan päälliköt olivat tuoneet paikallisen velhon – nimeltään bomoh – pitämään sateen jumalat aisoissa. Suunnitelma toimi täydellisesti, kun radalle tuli vain tihkua aiempina vuosina kaaosta aiheuttaneiden trooppisten myrskyjen sijaan.

Juttunsa Get Real, Lew otsikoinut englantilainen Daily Mail –lehti ohjeistaa Lewis Hamiltonia keskittymään uuteen viholliseen.

- Lewis Hamiltonin täytyy unohtaa pitkään jatkunut kilpailu Fernando Alonson kanssa ja alkaa olla huolissaan Sebastian Vettelistä. Britannian entinen maailmanmestari saattaa pitää mieluummin Alonsoa arkkivihollisenaan kutsuttuaan Ferrari-kuljettajaa äskettäin sillä nimellä, mutta hän tuhlaa energiaansa, jos kauden 2008 maailmanmestaruuden uusiminen on hänen tavoitteensa.

Englantilaisen The Guardian –lehden mielestä Malesian GP oli tapahtumiltaan juuri sitä, mitä tämän kauden F1-kisojen luvattiinkin olevan:

- Sebastian Vettel otti neljännen voittonsa neljässä kisassa Malesian grand prix’ssa, joka – toisin kuin kauden avauskisa Australiassa – osoittautui odotusten veroiseksi. Kisassa oli kolareita, paljon ohituksia, hajonneita renkaita, autoista irti lennelleitä osia ja jopa vähän sadetta mukana sekoituksessa. Enemmän tekniikasta kiinnostuneille oli myös paljon Kersiä ja avattavan takasiiven käyttöä.

Italialainen La Gazzetta dello Sport suhtautui yllättävän rauhallisesti siihen, että Ferrarit olivat vasta sijoilla viisi ja kuusi.

- Loppujen lopuksi Ferrari-tiimissä näkyi jopa muutamia hymyjä. Luonnollisesti Massan ja Alonson sijoitusten takia, mutta ennen kaikkea sen takia, että he tulivat maaliin ottaen huomioon huonon onnen, jota kahdella 150° Italia Ferrarilla oli kilpailussa. Ensin Massan varikkokäynnillä ("se maksoi minulle 10 sekuntia" valitti brasilialainen) ja sitten osumassa espanjalaisen ja Hamiltonin välillä (etusiipi jouduttiin vaihtamaan).

Lue myös:

    Uusimmat