Mainos

Maksu-tv-tilaajilla ongelmia kanavahaussa

Kaikkien taloyhtiöiden antenniverkko ei ole valmis vastaanottamaan lähetyksiä ns. E-nipusta. Kyseiseen kanavanippuun kuuluu seitsemän maksullista kanavaa.

Monet maksu-tv-tilaajat ovat hämmästelleet, miksi uusimmat digikanavat eivät näy heidän kotonaan. Digi-tv-infoon on tullut paljon palautetta aiheesta.

Lähetysverkkoyhtiö Digitan mukaan kaikkien taloyhtiöiden antenniverkko ei ole vielä valmis vastaanottamaan lähetyksiä niin kutsutusta kanavanippu E:stä, jossa on seitsemän maksullista kanavaa.

Uudet maksukanavat aloittivat syyskuun alussa. Vaikka talon antenniverkko on ehostettu digikuntoon, järjestelmä ei välttämättä riitä uudelle kanavanippu E:lle. Useissa tapauksissa kiinteistön antenniverkkoon tarvitaan lisävahvistin, jonka asennus maksaa.

Ongelma korostuu etenkin pienissä kerros- ja rivitaloissa, joilla on yhteisantenni. Jotkut taloyhtiön asukkaat voivat olla sitä mieltä, että he eivät suostu yhtiövastikkeen korotukseen, koska eivät itse aio hankkia maksukanavia.

"Isännöitsijä ei vastuussa"

Digita Oy suositteli tiedotteessaan, että ongelmien ilmetessä isännöitsijöiden pitää ottaa yhteyttä antenniurakoitsijaan, jotta kanavat saadaan näkyviin. Kiinteistöliitto ei allekirjoita ohjetta. Liiton mukaan antennijärjestelmien kunnostus ei ole yksin taloyhtiön isännöitsijän vastuulla.

Antennikunnostuksesta päättää yleensä taloyhtiön yhtiökokous, muistuttaa Kiinteistöliiton lakimies Tiina Hallberg. Jos kustannukset eivät ole merkittäviä, päätöksen voi tehdä taloyhtiön hallitus.

- On kuitenkin hirveän paljon sellaisia taloyhtiöitä, joiden talousarviossa ei ole lisävaroja. Käytännössä asia joudutaan tällöin viemään yhtiökokoukseen, jossa päätetään, kunnostetaanko antennia vielä yhtiövastikevaroin, sanoo Hallberg.

Digita Oy:n liiketoimintajohtaja Timo Kiiskinen pahoittelee yhtiönsä tiedotteen epätäsmällistä tietoa isännöitsijöiden roolista antennihankinnoissa. Hänen mukaansa Digitan ensisijainen tarkoitus oli vain viestiä, että kanavahaun ongelmat eivät johdu digisovittimista, vaan antennijärjestelmän puutteista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.