Maksaa sieni-pekonikastikkeessa

toim. Kati Nappa

400 g nuoren naudan tai broilerin maksaa
2 tl margariinia tai voita
1 pkt pekonia
1-2 sipulia
1 pkt (170 g) herkkusieniä tai
1-2 kourallista kuivattuja suppilovahveroita
2 dl ruokakermaa tai -cremeä ja/tai
lihalientä mustapippuria, suolaa tuoretta tai
kuivattua basilikaa tai oreganoa

Silppua sipuli ja saksi pekoni pieneksi. Viipaloi tai halkaise herkkusienet. Jos käytät suppilovahveroita tai muita kuivattuja sieniä, liota niitä 10-15 min. vedessä. Käytä vesi kastikkeeseen.

Ripottele pekonisilppu paistokasariin ja paista sitä hetki. Lisää sipulisilppu ja kuullota 5-10 min. Lisää herkkusieniviipaleet ja jatka kuullottamista hetken aikaa. Kaada sekaan ruokakerma ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kannen alla 15-20 min. Mausta rouhitulla pippurilla. Leikkaa sillä aikaa maksa viipaleiksi tai suikaleiksi ja paista nopeasti pannulla. Älä kypsennä liikaa, maksa saa jäädä sisältä rosahtavaksi. Kaada kastike maksojen päälle ja sekoita joukkoon runsaasti silputtua tuoretta basilkaa tai vähemmän oreganoa. Tarjoa heti keitettyjen perunoiden ja esim. parsa- tai kukkakaalin kanssa. Salaattina maistuu porkkana-kurkku-maustekurkkuraaste.

Lue myös:

    Uusimmat