Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Maksaa sieni-pekonikastikkeessa

Julkaistu 25.05.2001 16:47

toim. Kati Nappa

400 g nuoren naudan tai broilerin maksaa
2 tl margariinia tai voita
1 pkt pekonia
1-2 sipulia
1 pkt (170 g) herkkusieniä tai
1-2 kourallista kuivattuja suppilovahveroita
2 dl ruokakermaa tai -cremeä ja/tai
lihalientä mustapippuria, suolaa tuoretta tai
kuivattua basilikaa tai oreganoa

Silppua sipuli ja saksi pekoni pieneksi. Viipaloi tai halkaise herkkusienet. Jos käytät suppilovahveroita tai muita kuivattuja sieniä, liota niitä 10-15 min. vedessä. Käytä vesi kastikkeeseen.

Ripottele pekonisilppu paistokasariin ja paista sitä hetki. Lisää sipulisilppu ja kuullota 5-10 min. Lisää herkkusieniviipaleet ja jatka kuullottamista hetken aikaa. Kaada sekaan ruokakerma ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kannen alla 15-20 min. Mausta rouhitulla pippurilla. Leikkaa sillä aikaa maksa viipaleiksi tai suikaleiksi ja paista nopeasti pannulla. Älä kypsennä liikaa, maksa saa jäädä sisältä rosahtavaksi. Kaada kastike maksojen päälle ja sekoita joukkoon runsaasti silputtua tuoretta basilkaa tai vähemmän oreganoa. Tarjoa heti keitettyjen perunoiden ja esim. parsa- tai kukkakaalin kanssa. Salaattina maistuu porkkana-kurkku-maustekurkkuraaste.

Lifestyle

Lisää aiheesta:

"Pierukävely" voi helpottaa vatsavaivojaNopea konsti irrottaa viinirypäleet tertusta – testaa nerokas kikka!Millaisia virheitä kodin valaistuksessa voi tehdä? "Yksi tosi tyypillinen moka"Joulukinkun jämistä kebabia! Ota Huomenta Suomen ja Chef Wallinin ohje talteenAutoilija, ovatko nämä järjestelmät pois päältä autossasi? Nyt kannattaa miettiä uudelleenNooran ja Petran helposta lohikakusta tuli viraalihitti – luotto-ohje peräisin 1980-luvulta

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:59
    Vatsavaivat

    "Pierukävely" voi helpottaa vatsavaivoja

  • Eilen17:06
    Ruokaniksit

    Nopea konsti irrottaa viinirypäleet tertusta – testaa nerokas kikka!

  • Eilen14:03
    Sisustus

    Millaisia virheitä kodin valaistuksessa voi tehdä? "Yksi tosi tyypillinen moka"

  • Eilen13:13
    Joulukinkku

    Joulukinkun jämistä kebabia! Ota Huomenta Suomen ja Chef Wallinin ohje talteen

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Autoilija, ovatko nämä järjestelmät pois päältä autossasi? Nyt kannattaa miettiä uudelleen