Mainos

Makkaroissa valtavia eroja - toisissa ei lainkaan lihaa

Kuluttajaliitto on tehnyt vertailuja suomalaisen grillikauden suosikkituotteella - makkaralla. Vertailu paljastaa valtavat erot eri valmisteiden välillä.

Kun muutamassa makkarassa oli esimerkiksi lihaa 78-79 prosenttia, oli toisissa sitä tasan nolla prosenttia. Lihaisimmat makkarat olivat Snellmanin Eetvartti ja Vatajan nitriitittömät Täyslihalenkki ja Grillimakkara. Täysin lihattomiksi makkaroiksi paljastuivat HK:n Metrilenkki ja HK:n kevyt Broilerinlenkki.

Mielenkiintoiseksi täysin lihattomat tuotteet tekee se, että niissä on kuitenkin "lihaa ja lihaan verrattavia valmistusaineita" 62-73 prosenttia.

Myös makkaroiden suola- ja rasvapitoisuuksissa oli suuria eroja. Atrian kevyt Broilerilenkki ja HK:n Uunilenkki olivat vähäsuolaisimmat 1,2 prosentin suolapitoisuudella. Korpelan Grillimakkara ja Grillikymppi sekä Savupoikien herkkulenkki olivat suolaisimmat 1,8 prosentin suolapitoisuudella.

Vertailun rasvaisin makkara oli Pirkka Luomu grillimakkara. Siinä oli peräti 31 prosenttia rasvaa. Jaetulla kakkossijalla olivat Snellmanin Eetvartti sekä Vatajan nitriitittömät Täyslihalenkki ja Grillimakkara, joissa oli rasvaa 25 prosenttia. Vähiten rasvaa oli Atria Wilhelm Kevyessä (9,5) ja Atria kevyt Broilerilenkissä (9,8).

Vertailussa oli mukana 39 eri makkaravalmistetta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.