Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Makeat samosat

Hedelmäiset samosat
Hedelmäiset samosatMTV3
Julkaistu 07.09.2006 15:22(Päivitetty 15.01.2007 14:41)

4:lle hengelle

  • 3 omenaa
  • 2 banaania
  • 1dl rusinoita
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • ½ tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl anissiemeniä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl voita
  • Taikina:
  • 7dl vehnäjauhoja
  • 1-1 ½ tl leivinjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl öljyä
  • Vettä
  • Voiteluun keltuaista

Siivilöi jauhot ja yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy taikinaan ja ala vaivaamaan lisäten samalla pikkuhiljaa joukkoon kylmää vettä kunnes saat kimmoisan taikinan. Laita taikina hetkeksi lepäämään muovipussissa jääkaappiin.

Valmista täyte. Kuutioi hedelmät ja silppua chili. Sulata voi kattilassa ja pyörittele siinä chili, inkivääri sekä kuivat mausteet. Lisää hedelmäkuutiot ja rusinat. Paista voissa kunnes ne pehmenevät. Mausta hunajalla ja sitruunamehulla. Anna seoksen jäähtyä.

Jaa taikina 10-12 osaan ja pyöritä palat palloiksi ja pidä muovipussissa leipomisen ajan. Kauli jokainen pallo ohueksi n. 2 mm ohueksi ja jaa keskeltä kahtia. Laita reilu ruokalusikallinen täytettä keskelle puolikuun muotoista taikinaa ja taita ensin täytteen peitoksi vasen kolmasosa ja sen päälle oikean puolimmainen kolmasosa, niin että muodostuu kolmio. Ota kolmio käteen ja venytä kaksinkertaista osaa varovasti ylöspäin. Näin saat samosan täytteen peittävän sekä piiraan toiselle puolelle yltävän läpän. Sivele sisäpuolelta kananmunan keltuaisella ja paina kiinni. Friteeraa samosat öljyssä, kunnes ne ovat kullan keltaisia.

Lisää aiheesta:

Näin teet itse upean syyskranssin: "Varoitus, tähän tulee himo"Jesse odotti Foodoran tilausta lähes kaksi tuntia – taustalta paljastui erikoinen toimintatapa: "Kusevat ravintoloiden muroihin"Miksei Kela korvaa kaikkia lääkkeitä?Mistä "digitaalinen" on peräisin? Tutun sanan alkuperä voi tulla yllätyksenäEdullinen sesonkiherkku säilyy jääkaapissa jopa kuukausia: "Jos nyt ostaa, niin voi syödä jouluna"Nuolaisukikka paljastaa, haiseeko hengityksesi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:03
    Sisustus

    Näin teet itse upean syyskranssin: "Varoitus, tähän tulee himo"

  • 07:55
    Ruoka

    Jesse odotti Foodoran tilausta lähes kaksi tuntia – taustalta paljastui erikoinen toimintatapa: "Kusevat ravintoloiden muroihin"

  • 06:42
    Kela

    Miksei Kela korvaa kaikkia lääkkeitä?

  • Eilen19:12
    Suomen kieli

    Mistä "digitaalinen" on peräisin? Tutun sanan alkuperä voi tulla yllätyksenä

  • Eilen17:22
    Ruoka

    Edullinen sesonkiherkku säilyy jääkaapissa jopa kuukausia: "Jos nyt ostaa, niin voi syödä jouluna"