4:lle hengelle
- 3 omenaa
- 2 banaania
- 1dl rusinoita
- 1 punainen chili
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- ½ sitruunan mehu
- ½ tl jauhettua neilikkaa
- ½ tl jauhettua kardemummaa
- 1 tl anissiemeniä
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl voita
- Taikina:
- 7dl vehnäjauhoja
- 1-1 ½ tl leivinjauhoja
- 2 tl suolaa
- 1 dl öljyä
- Vettä
- Voiteluun keltuaista
Siivilöi jauhot ja yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy taikinaan ja ala vaivaamaan lisäten samalla pikkuhiljaa joukkoon kylmää vettä kunnes saat kimmoisan taikinan. Laita taikina hetkeksi lepäämään muovipussissa jääkaappiin.
Valmista täyte. Kuutioi hedelmät ja silppua chili. Sulata voi kattilassa ja pyörittele siinä chili, inkivääri sekä kuivat mausteet. Lisää hedelmäkuutiot ja rusinat. Paista voissa kunnes ne pehmenevät. Mausta hunajalla ja sitruunamehulla. Anna seoksen jäähtyä.
