Makeat samosat

Hedelmäiset samosat
Hedelmäiset samosatMTV3
Julkaistu 07.09.2006 15:22(Päivitetty 15.01.2007 14:41)

4:lle hengelle

  • 3 omenaa
  • 2 banaania
  • 1dl rusinoita
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • ½ tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl anissiemeniä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl voita
  • Taikina:
  • 7dl vehnäjauhoja
  • 1-1 ½ tl leivinjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl öljyä
  • Vettä
  • Voiteluun keltuaista

Siivilöi jauhot ja yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy taikinaan ja ala vaivaamaan lisäten samalla pikkuhiljaa joukkoon kylmää vettä kunnes saat kimmoisan taikinan. Laita taikina hetkeksi lepäämään muovipussissa jääkaappiin.

Valmista täyte. Kuutioi hedelmät ja silppua chili. Sulata voi kattilassa ja pyörittele siinä chili, inkivääri sekä kuivat mausteet. Lisää hedelmäkuutiot ja rusinat. Paista voissa kunnes ne pehmenevät. Mausta hunajalla ja sitruunamehulla. Anna seoksen jäähtyä.

Jaa taikina 10-12 osaan ja pyöritä palat palloiksi ja pidä muovipussissa leipomisen ajan. Kauli jokainen pallo ohueksi n. 2 mm ohueksi ja jaa keskeltä kahtia. Laita reilu ruokalusikallinen täytettä keskelle puolikuun muotoista taikinaa ja taita ensin täytteen peitoksi vasen kolmasosa ja sen päälle oikean puolimmainen kolmasosa, niin että muodostuu kolmio. Ota kolmio käteen ja venytä kaksinkertaista osaa varovasti ylöspäin. Näin saat samosan täytteen peittävän sekä piiraan toiselle puolelle yltävän läpän. Sivele sisäpuolelta kananmunan keltuaisella ja paina kiinni. Friteeraa samosat öljyssä, kunnes ne ovat kullan keltaisia.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle