Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Makeat samosat

Hedelmäiset samosat
Hedelmäiset samosatMTV3
Julkaistu 07.09.2006 15:22(Päivitetty 15.01.2007 14:41)

4:lle hengelle

  • 3 omenaa
  • 2 banaania
  • 1dl rusinoita
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • ½ tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl anissiemeniä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl voita
  • Taikina:
  • 7dl vehnäjauhoja
  • 1-1 ½ tl leivinjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl öljyä
  • Vettä
  • Voiteluun keltuaista

Siivilöi jauhot ja yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy taikinaan ja ala vaivaamaan lisäten samalla pikkuhiljaa joukkoon kylmää vettä kunnes saat kimmoisan taikinan. Laita taikina hetkeksi lepäämään muovipussissa jääkaappiin.

Valmista täyte. Kuutioi hedelmät ja silppua chili. Sulata voi kattilassa ja pyörittele siinä chili, inkivääri sekä kuivat mausteet. Lisää hedelmäkuutiot ja rusinat. Paista voissa kunnes ne pehmenevät. Mausta hunajalla ja sitruunamehulla. Anna seoksen jäähtyä.

Jaa taikina 10-12 osaan ja pyöritä palat palloiksi ja pidä muovipussissa leipomisen ajan. Kauli jokainen pallo ohueksi n. 2 mm ohueksi ja jaa keskeltä kahtia. Laita reilu ruokalusikallinen täytettä keskelle puolikuun muotoista taikinaa ja taita ensin täytteen peitoksi vasen kolmasosa ja sen päälle oikean puolimmainen kolmasosa, niin että muodostuu kolmio. Ota kolmio käteen ja venytä kaksinkertaista osaa varovasti ylöspäin. Näin saat samosan täytteen peittävän sekä piiraan toiselle puolelle yltävän läpän. Sivele sisäpuolelta kananmunan keltuaisella ja paina kiinni. Friteeraa samosat öljyssä, kunnes ne ovat kullan keltaisia.

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Tässä on oikea tapa leikata graavilohiSydänkohtauksen riski nousee huomattavasti jouluaattona – lääkäri listaa kolme syytä"Seeprajuominen" on nyt selkeä ilmiö joulupöydässäJoulupöydän juustot kuntoon: Asiantuntija kertoo, miksi paksukaan homekerros ei aina ole vaarallinenMeteorologi Jenna paljasti kolmen päivän ruokavalionsa: "En suosittele tätä kenellekään"Kaivoluoto vs. Syrjänen: Kaksi tapaa tehdä graavilohi, mutta kumpi on parempi?

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:56
    Jouluruoka

    Tässä on oikea tapa leikata graavilohi

  • 17:59
    Sydänterveys

    Sydänkohtauksen riski nousee huomattavasti jouluaattona – lääkäri listaa kolme syytä

  • 16:44
    Jouluruoka

    "Seeprajuominen" on nyt selkeä ilmiö joulupöydässä

  • 15:13
    Jouluruoka

    Joulupöydän juustot kuntoon: Asiantuntija kertoo, miksi paksukaan homekerros ei aina ole vaarallinen

  • 12:20
    Jouluruoka

    Meteorologi Jenna paljasti kolmen päivän ruokavalionsa: "En suosittele tätä kenellekään"