Mainos

Mainonnan eettinen neuvosto aloittaa

Keskuskauppakamarin asettama mainonnan eettinen neuvosto aloittaa toimintansa 1. toukokuuta

Keskuskauppakamarin asettaman mainonnan eettisen neuvoston tehtävänä on antaa lausuntoja siitä, onko mainonta eettisesti hyväksyttävää. Mainonnan eettinen neuvosto keskittyy ensisijaisesti kuluttajilta tuleviin käsittelypyyntöihin ja asioihin, joilla katsotaan olevan yleistä merkitystä. Puheenjohtajaksi on nimitetty varatuomari Outi Antila.

Mainonnan eettinen neuvosto jatkaa mainonnan tasa-arvoneuvoston työtä, mutta uusi neuvosto voi ottaa laajemmin kantaa siihen, ovatko erilaiset mainonnassa käytettävät keinot hyväksyttäviä. Neuvoston lausunnot perustuvat Kansainvälisen kauppakamarin hyväksymiin mainonnan kansainvälisiin perussääntöihin ja muihin niihin rinnastettaviin sääntöihin. Neuvosto voi myös kehittää mainonnan eettisiä periaatteita. Sen tehtävänä ei ole antaa lausuntoja siitä, onko mainonta lain vastaista.

Suunnattu kuluttajille

Mainonnan eettinen neuvosto keskittyy ensisijaisesti asioihin, jotka kuluttajat saattavat sen käsiteltäviksi. Tarkoituksena on antaa lausuntoja yleisesti merkityksellisistä asioista. Neuvosto voi erityisen painavasta syystä ottaa asian myös oma-aloitteisesti käsiteltäväkseen.

Mainonnan eettisen neuvoston toiminnasta vastaavat Keskuskauppakamari ja Mainonnan neuvottelukunta. Neuvoston sihteeristö toimii Keskuskauppakamarissa. Mainonnan eettisen neuvoston perustaminen on osa elinkeinoelämän itsesääntelyä, jonka avulla omalta osaltaan halutaan huolehtia yritysten yhteiskunnallisesta vastuusta.

Neuvoston jäsenistö

Keskuskauppakamari on nimittänyt mainonnan eettisen neuvoston puheenjohtajaksi varatuomari Outi Antilan. Hän on aikaisemmin toiminut mainonnan tasa-arvoneuvoston puheenjohtajana. Neuvoston jäseniksi on nimitetty legal counsel Arja Hiltunen Nokia Mobile Phonesista, kehitysjohtaja Jari Jussila MTV Oy:stä, toimitusjohtaja Jari Kostamo Mainostoimisto SEK&GREY Oy:stä, oikeuskansleri Paavo Nikula, KTT, dosentti Juha Panula Turun kauppakorkeakoulusta ja päätoimittaja Tapani Ruokanen Suomen Kuvalehdestä. Oikeuskansleri Nikula on aiemmin toiminut mainonnan tasa-arvoneuvoston jäsenenä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.