Mainos

Maailman pienin hotelli lupaa suuria

Maailman pienimmäksi hotelliksi nimitetty rakennus on toivottanut asiakkaita tervetulleeksi. Juuri remontoitu 2,44 metriä leveä, punaruskea hotelli sijaitsee Saksassa Ambergin keskiaikaisessa kaupungissa.

Kapeasta mallistaan huolimatta hotelli lupaa paljon. Paikallisen legendan mukaan hääyönsä kyseisessä talossa viettävä pariskunta ei koskaan eroa.

Hotellin omistajien mukaan kyseessä todellakin on maailman pienin hotelli. Itseasiassa tilaa on niin vähän, että kerrallaan hotellissa voi asua vain yksi pariskunta.

Eh'haeusl-hotellin pieni tila on pyritty täyttämään loisteliaasti. Vieraiden oleskeluhuoneessa on erikoissuunnitellut huonekalut, takka ja kukkia.

Eh'haeusl rakennettiin vuonna 1728. Ambergin kaupunginhallitus oli tuolloin päättänyt, että pariskunnat saivat mennä naimisiin vain silloin, jos he omistivat kiinteistön.

Eh'haeuslin avulla lakia kierrettiin siten, että köyhilläkin oli varaa ostaa se hetkeksi itselleen. Parin mentyä naimisiin talo myytiin jälleen seuraavalle pariskunnalle.

Talossa asui siis parin viikon välein vastanaineita pariskuntia ja talo tulikin tunnetuksi "häätalona".

(MTV3 -AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.