Mainos

Maailman ensimmäinen Twitter-romaani kurkottaa toiseen ulottuvuuteen

Maailman ensimmäinen kokonaan internetin yhteisöpalvelu Twitterin kautta luotu romaani julkaistaan tänään.

Kirjailija Mikko Karppi on kirjoittanut teoksen lukujen alut, mutta muuten Todellisuudesta Toiseen -niminen omakustanne koostuu yleisön sepittämistä 140 merkin pituisista juonenkäänteistä. Kirjaa on ollut kirjoittamassa yli 500 suomalaista.

Tampereelta Urjalan kautta avaruuteen

Twitter-romaanin takana on tamperelainen Mindtrek-yhdistys. Se vei ajatuksen netissä kirjoitetusta romaanista verkkoon ja sosiaaliseen mediaan viime keväänä.

Idean isä, sosiaalisen median kouluttaja Antti Vuento kehuu tuotosta yllättävän loogiseksi ja sujuvaksi.

– Lopputulos on muodostunut ihmeen hyvin vain Twitterissä kirjoitetuista viesteistä. Kansalaisten tuottamiin osioihin ei tehty isoja rakenteellisia muutoksia ja hyvin harvaa kohtaa jouduttiin muuttamaan tai muokkaamaan muutenkaan.

Scifi-henkisen Todellisuudesta Toiseen -teoksen tarina alkaa Tampereelta mutta kurkottaa pian uusiin ulottuvuuksiin. Jossain vaiheessa päädytään ufojenkin pariin.

– Aika pian alun jälkeen kirjassa lähdetään Urjalaan yhdelle kesämökille ja sieltä toiseen ulottuvuuteen. Vaikka tarina muodostuu nopeasti hieman scifi-painotteiseksi, sen henkilöhahmot ovat yllättävän kannattavat.

”Suomessa on hämmentäviä kykyjä”

Kirjan kokoajaa Mikko Karppi on vuosien takainen juoksun Suomen mestari ja toimii nykyään poliisina. Hän on julkaissut aiemmin kolme romaania Tammen leivissä.

Antti Vuento kehuu paitsi Karppia myös suomalaisia harrastajia ”hämmentävän hyviksi kynäniekoiksi”, joilla on joustava mieli ja sopivasti pilkettä silmäkulmassa.

– Tämän perusteella näyttää siltä, että suhtautuminen ja asenne ovat todella kohdallaan ja yhteisenkin kirjan teko otetaan omakseen. Tässä projektissa saatiin monilta samoilta ihmisiltä pidempiä tarinan pätkiä, mutta kirjan tekoon ei lähdetty liian vakavalla naamalla. Jos joku leikkasi oman tarinansa väliin ja teki paremman tweetin, siitä pystyttiin jatkamaan.

Tähtäin ulkomailla

Todellisuudesta Toiseen julkaistaan tänään digitalouden ammattilaisille suunnatussa Mindtrek-tapahtumassa Tampereella. Kirjan ensimmäinen painos on 500 kappaleen suuruinen.

Jo nyt teokselle on suunnitteilla jatkoa.

– Tämä on ollut hyvä näyttö siitä, että tällaisen kirjan toteuttaminen on mahdollista. Jatkossa aiomme tuottaa myös tieto- ja oppikirjoja. Samalla väläyttelemme kansainvälistymistä. Meillä on hyvä tiimi ja kova draivi. Lisäksi uskomme ideaamme, eli meistä kuullaan vielä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.