Luumulla täytettyä kalkkunaa ja pottumuusia

Luumulla täytettyä kalkkunaa

4:lle hengelle

  • 600 g kalkkunan rintaa
  • 1 rasia luumusosetta
  • hieman punaviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • hammastikkuja
  • 1 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa

Leikkaa kalkkunan rinnasta noin 1 cm paksuja siivuja. Nuiji siivut kevyesti kelmun välissä. Mausta luumusose punaviinietikalla, suolalla ja pippurilla. Lusikoi sosetta teelusikallinen kalkkunan siivuille ja kääri rullalle. Kiinnitä rullat tikulla ja paista pannulla öljyssä nopeasti niin, että kalkkunat saavat väriä. Aseta rullat uunivuokaan ja kaada mukaan lihaliemi ja kerma. Hauduta rullia uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia.

Pottumuusi

4:lle hengelle

  • 500 g kuorittua perunaa
  • 2 dl maitoa
  • 50 g voita
  • 2 rkl Dijon-ryytisinappia
  • suolaa

Keitä kuoritut perunat kypsiksi, valuta hyvin. Lämmitä voi ja maito kattilassa. Kaada perunoiden päälle ja soseuta survimen avulla tasaiseksi muusiksi. Mausta sinapilla ja suolalla.

Lue myös:

    Uusimmat