Luomukasvispiirakka

Luomukasvispiirakka
LuomukasvispiirakkaFinfood
Julkaistu 26.09.2003 19:04(Päivitetty 16.02.2005 14:15)
  • (6-8 palaa)
  • pohja:
  • 4 dl luomuvehnäjauhoja
  • 1 dl luomujuustoraastetta
  • 1/2 dl luomupinaattia
  • 1,5 dl luomurypsiöljyä
  • 2-3 rkl vettä
  • täyte:
  • 1 iso luomusipuli
  • 2-3 luomuporkkanaa
  • 2 luomupaprikaa
  • 2-3 rkl luomurypsiöljyä
  • 1-2 rkl luomuyrttimausteita
  • 1-2 tl luomumustapippuria
  • 100 g luomusinihomejuustoa
  • 4-5 luomutomaattia
  • munamaito:
  • 2,5 dl luomukermaa tai luomumaitoa
  • 2 luomumunaa
  • 0,5 -1 tl suolaa
  • 1-2 tl luomumustapippuria
  • pinnalle:
  • 2 dl luomujuustoraastetta

Sulata ja valuta pakastepinaatti. Sekoita pohjan aineet yhteen. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan. Kuori sipulit ja porkkanat. Raasta karkeaksi raasteeksi. Kuutioi toinen paprika, suikaloi toinen ja viipaloi tomaatit. Kuullota sipulia, porkkanaa ja paprikakuutioita öljyssä paistinpannulla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta. Painele taikina voidellun vuoan (n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia. Levitä täyte pohjan päälle, murenna sinihomejuustoa pinnalle ja koristele tomaattisiivuilla sekä paprikasuikaleilla. Sekoita munamaidon ainekset, kaada täytteen päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa vihersalaatin kanssa.Vinkki: Voit korvata osan täytteen kasviksista luomuvalkosipulihapankaalilla. Kuullota sitä pannulla muiden kasvisten kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle