Lukon avausvoitto oli kolmen sekunnin päässä – sitten kaikki valui käsistä

Sebastian Repo laukoi Lukon komeasti 2-0-johtoon 0:55
Sebastian Repo vie Lukon kahden maalin johtoon.

Lukko oli jo vahvasti kiinni voitossa CHL-avauksessa Lausannea vastaan, mutta sveitsiläiset rankaisivat jatkoajalla. Lausanne otti voiton lopulta 3–2.

Ratkaisun teki Lausannen Jason Fuchs, joka iski maalin edestä ratkaisun ajassa 63.26.

Lukko meni johtoon toisessa erässä HPK:Sta tulleen Harri Kainulaisen ylivoimamaalilla. Osumaa edelsi Lausannen valmennusjohdon iso protestointi jäähystä.

Lausanne painoi hyvin kolmannen erän alkupuolella, mutta Lukko kesti maalivahti Samuel Jukurin johdolla.

Lukko meni kahden maalin karkumatkalle, kun Sebastian Revon tavaramerkki, kireä rannelaukaus, painui takakulmaan.

Cory Emmerton toi Lausannen maalin päähän ajassa 55.36. Lukko näytti jo selviävän pälkähästä, mutta Lausanne otti maalivahdin pois ja sai kuin saikin tasoituksen aikaiseksi. Puolustaja Lukas Frickin rannelaukaus painui kaukaa maskin takaa takakulmaan kolme sekuntia ennen loppua.

Yleisöä Äijänsuolle oli rekisteröity 1498.

Lukko jatkaa CHL-taivaltaan lauantaina kotona Adler Mannheimia vastaan.

Harri Kainulainen iskee Lukon CHL-kauden avausmaalin 1:02