Lukijat: Tämän vuoksi Räikkösen asunto ei mene kaupaksi

Jokakoti kysyi lukijoiltaan, miksi Kimi Räikkösen neljä vuotta myynnissä ollut asunto ei ole vieläkään käynyt kaupaksi. Perusteluita löytyi monia aina kovasta hinnasta rumaan kiinteistöön saakka.

Viikoittaiseen äänestykseen vastasi yhteensä 252 lukijaa, joista ylivoimaisesti suurin osa oli sitä mieltä, että Kimi Räikkösen asunnon myymättömyyden syynä oli liian kova hinta. Talon hintapyynti onkin Suomen kovin, 14,5 miljoonaa euroa. Yhteensä 76,2 prosenttia – eli 192 kappaletta – lukijoista äänesti liian korkean kauppahinnan puolesta.

– Hinta pitäisi pudota muutaman millin, yksittäinen ihminen ei voi ostaa näin kallista lukaalia. Joku sijoittaja ehkä. Eihän sitä kerkeä joka huoneessakaan käydä päivän aikana, kun on niin paljon huoneita, nimimerkki Ei lottovoittaja perustelee.

– Montakohan ihmistä suomessa asuu jolla oikeesti on varaa tohon, ei kourallista, duunari kommentoi.

– Puolet pois hinnasta niin kysyntä alkaa. Toisaalta kyllä Kimillä on varaa pitää muistomerkkinsä hinnasta huolimatta, sanoo puolestaan nimimerkkiä susi käyttävä lukija.

– Kuka tarvitsee tyhjiä neliöitä? Talon ylläpitämiseen tarvitsee siivoojan, kokin ja puutarhurin. Mieluummin ostan vähemmän neliöitä yhdessä tasossa ja toimivampia ja laadukkaampia, nimimerkki kuka tarvii ihmettelee.

"Uusi ostaja saa valtakunnan ykkösöykkärin maineen"

Äänestyksen toiselle sijalle päätyivät muut syyt, jotka nappasivat äänisaaliista 14,3 prosenttia. Perusteluita lukijat antoivat paljon laidasta laitaan:

– Ruman ja yksinkertaisen näköinen asunto. Tuolla hinnalla voisi odottaa saavansa todella paljon enemmän, myös yksityisyyttä. Salonoja (edellinen omistaja) varmaan risti kätensä, että sai sen myytyä jollekin, nimimerkkiä pöllö käyttävä tylyttää.

– Liian iso, jolloin hinta nousee liian korkeaksi, Mari perustelee.

– Ehkä liian pieni suuremmalle lapsiperheelle, arvelee puolestaan äveriäs.

Muut lukijat perustelivat kysymystä ainakin sillä, että talon uusi omistaja saisi valtakunnan ykkösöykkärin maineen. Syy voisi myös joku vaan -nimimerkkiä käyttävän mielestä se, että talon edellinen omistaja on Kimi Räikkönen. Eräs perustelu taas oli talon valtava koko, joka tietäisi rutkasti siivousurakkaa.

Kolmanneksi eniten ääniä sai asunnon huono sijainti (6,3 prosenttia). Stadilainen kommentoi syyksi sitä, että hänen mukaansa talo sijaitsee liian "landella". Muita perusteluja olivat muun muassa mauton sisustus sekä kiinteistön pihalla olevat "rumat kukkaruukut".

Teksti: Paula Koski / Jokakoti
Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja