Lukijat äänestivät: Tämä on Suomen paras asuinlääni!

Jokakoti halusi tiedustella lukijoiltaan, mikä on paras asumislääni Suomessa. Suositussa kyselyssä äänet jakautuivat melko tasaisesti, kuitenkin Etelä-Suomen hyväksi – lue lukijoiden perustelut.

Löydä vuokra-asunto suosikkiläänistäsi – käytä Jokakodin asuntohakua. Muista myös tykätä meistä Facebookissa, ja pysyt ajan tasalla asuntoasioista!

Yhteensä 339 ääntä viikon aikana kerännyt kysely kääntyi Etelä-Suomen saamaan äänienemmistöön. Yhteensä 110 Jokakodin lukijaa, eli 32,4 prosenttia kaikista äänestäjistä piti Suomen eteläosaa parhaana asuinalueena. Perusteluissa lukijat suitsuttivat erinomaisia palvelumahdollisuuksia.

– Parempi mahdollisuus saada palvelut, esim joukkoliikenne, terveyspalvelut, kaupat yms.

– On tullut asuttua Oulussa, Jyväskylässä ja hieman Hämeessäkin. Voin aika varmasti sanoa, missä haluan asua ja se on pääkaupunkiseudulla. Täällä on kaikki ja kaikkea, ja kaupungin valot ja vilinä ovat itselle tärkeitä. Rentoutua voi aina muualla, mutta vakituisesti asua ei – ja kyllähän se tosiasia että etelässä on töitä.

– Liikenneyhteydet ja runsastuva monikulttuurisuus.

– Vesi, ja nimenomaan MERI! Ulkoilumahdollisuudet ovat paremmat kun pystyy valitsemaan, lähteekö merelle vai maihin.

Länsi- ja Itä-Suomi seuraavina

Äänestys kahdesta seuraavasta sijasta oli huomattavan tiukka, ja eroa seuraavien vaihtoehtojen välillä oli vain kaksi prosenttia. Toisen sijan parhaimpana asuinlääninä nappasi Länsi-Suomi, joka sai 24,2 prosenttia kaikista annetuista äänistä.

Täällä on ainutlaatuinen saaristo ja yleensäkin merenrantaa. On myös järviä ja jokia. Täällä on lähes kaikkea sitä, mitä on muuallakin Suomessa. Vain tuntureita ja vaaroja täällä ei ole. Suomen vanhin kaupunki, Turku, missä laajaa kulttuuria. Suomenruotsalaisuus ja yleensäkin vilkkaat laivaliikenteet Ruotsiin. Asun Varsinais-Suomen alueella ja lumoavan saariston takia en halua muuttaa pois Länsi-Suomen läänistä. Täältä saan kaiken, mitä tarvitsen.

Kolmannella sijalla oli puolestaan Itä-Suomen lääni, joka keräsi 20,1 prosenttia äänistä. Jokakodin lukijat perustelivat valintaansa muun muassa näin:

Rauhaa, puhdasta ilmaa ja mukavat ihmiset. Tutkimusten mukaan parhaat mahdollisuudet päästä sairastuessaan hoitoon. Kaikesta kitinästä huolimatta tutkimus tukee tuota.

– Täällä ei ole, ainakaan minun asuinalueella, varkaita eikä hörhelöitä häiritsemässä. On puhtaat paikat yms. Kiitos!

Myös Lappia ja Oulua suitsutettiin

Vaikka Lapin ja Oulun läänit jäivätkin äänestyksessä häntäpäähän, pohjoisemman Suomen ystävät innostuivat perustelemaan suosikkiläänejään aktiivisesti:

– Oulun lääni tai Lapin lääni, parhaat kalavedet ja kaunein luonto, eivätkä ihmiset ole niin ylpeitä kuin etelässä.

– Ihmiset ovat täällä paljon rennompia käytökseltään, ei ole turhaa kiirettä joka paikkaan. On omaa tilaa, luonnonläheisyys. Kaikki paitsi bensa ei ole turhan kallista, mutta turhia murehtimaan – kyllä Petteri porolla voi ratsastaa jos ei ole varaa tankata autoa. Koulutus ja työskentely mahdollisuudet hyvät ja opiskelupaikka helpompi saada. Ei Lappi täydellinen ole, eikä tarvitsekkaan. Täällä ei kaikki viihdy asua eikä tarvitsekkaan. Jääpä meille pohjoisen jäärille enemmän tilaa.

Voit lukea kaikki äänestyksen perustelut ja ääniprosentit tästä linkistä.

Paula Koski / Jokakoti
Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja