Lukas Hradeckyn Leverkusen teki historiaa ja on kiinni mestaruudessa – maalivahti möhli suotuisasti

Suomalaisvahti Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusen teki uuden Bundesligan ennätyksen kaataessaan Mainzin maalein 2–1. Leverkusen ei ole nyt hävinnyt ottelun ottelua viimeisten 33 kohtaamisen verran.

Sveitsiläiskeskikenttäpelaaja Granit Xhaka vei kotijoukkueen johtoon jo ottelun kolmannella minuutilla. Dominik Kohr kuitenkin tasoitti tilanteen viisi minuuttia tämän jälkeen.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisella puoliajalla, kun Robert Andrich onnistui erittäin näyttävässä kaukolaukauksessaan. Mainzin maalivahti Robin Zentnerin onnistui saada näppinsä koskettamaan palloa, mutta ei lopulta saanut sitä haltuunsa.

Täysin tyylipuhdasta peliä ei Leverkusenilta torstaina nähty, sillä joukkue teki joukon tavallisuudesta poikkeavia virheitä. Mainz ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään niitä riittävästi. Toisaalta Mainzin takaa-ajohaaveet romahtivat viimeistään, kun vaihdosta kentälle tullut Jessic Ngankamin otti itselleen punaisen kortin. Ngankam rikkoi 80. peliminuutilla Xhakaa suoran punaisen kortin arvoisesti.

Leverkusen johtaa Bundesligaa 11 pisteen erolla toisena olevaan Bayern Müncheniin ja on matkalla ensimmäiseen Bundesliga-voittoon.