Mainos

LSD palaamassa Suomen katukauppaan

Hallusinaatioita aiheuttavaa LSD:tä on takavarikoitu viime aikoina ainakin Vaasassa ja Kokkolassa. Poliisi varoittaa katukaupassa liikkuvasta aineesta, jonka satunnainenkin käyttö voi olla kohtalokasta.

Menneiden vuosikymmenten muotihuume LSD tekee paluutaan katukauppaan Suomessa. Pieniin kuvatarroihin imeytetty LSD saattaa houkutella nuoria aineen käyttäjiksi, sillä huume on suhteellisen halpaa.

Viime aikaiset LSD:n takavarikot Vaasassa ja Kokkolassa ovat saaneet asiantuntijat varoittelemaan kemialliseksi myrkyksi luonnehditun aineen maahannoususta.

Amfetamiini ja kannabis ovat kuuluneet jo pitkään tavallisimpiin aineisiin huumepoliisin takavarikoissa Pohjanmaalla. LSD:tä ei ole liikkunut vuosikymmeniin, mutta nyt sitä otettiin talteen kahdesta kaupungista.

Pääosin Hollannista tuleva aine koristellaan Simpsonien tai vaikkapa Snoopy-koiran kuvilla ja tuodaan myyntiin yleensä sadan tarran arkkeina.

Aineen maahannoususta ollaan syystäkin huolissaan. Takavuosina riitti juttuja LSD:n käyttäjistä, jotka vielä vuosien jälkeen kärsivät vakavista hallusinaatioista. Niinpä tavalliset huumeidenkäyttäjät vierastavatkin ainetta.

Tällä vuosituhannella LSD on pysynyt harvinaisena huumeena niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa. Aineen kitkeminen pois kaduilta on kuitenkin erityisen haasteellista.

Viranomaiset varoittelevatkin jopa muutamilla euroilla kaupiteltavasta aineesta, jonka satunnainenkin käyttö voi olla kohtalokasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.