Love Islandista tuttu Mika kärähti dopingista – sai kolmen vuoden toimintakiellon

1:10
Mika Vähämäki osallistui parinmudostussarja Love Islandin ensimmäiseen tuotantokauteen.

Suomen urheilun eettinen keskus Suek on määrännyt fitnessurheilija Mika Vähämäen kolmen vuoden toimintakieltoon urheilussa dopingrikkomuksen takia. Suek julkisti rangaistuksen perjantaina.

Vähämäen 5. ja 29. lokakuuta kilpailun ulkopuolisissa testeissä antamat dopingnäytteet sisälsivät testosteronia. Testosteroni on luokiteltu urheilussa kielletyksi anaboliseksi aineeksi.

Maailman antidopingtoimiston Wadan sääntöjen mukaan anabolisista aineista seuraa neljän vuoden kilpailukielto, joka lyhenee kolmeen vuoteen, jos urheilija myöntää sääntörikkomuksen. Vähämäki on myöntänyt dopingrikkomuksen ja hyväksynyt seuraamukset.

Instagram-tilinsä viimeisimmässä päivityksessä Vähämäki kertoi pitävänsä kisaamisesta välivuoden.

Vähämäki sai tiedon positiivisesta testituloksesta 25. helmikuuta, ja hän on ollut siitä saakka toimintakiellossa. Toimintakielto päättyy 24. helmikuuta 2025.

Fitnessurheilun ohella Vähämäki on tuttu MTV:n tositelevisiosarjasta Love Islandista, jonka ensimmäiselle tuotantokaudelle hän osallistui.

Vähämäellä on taustaa myös rata-autoilussa, jossa hän on voittanut muun muassa Formula Fordin ja Formula 3 -luokan Suomen mestaruudet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja