Mainos

Lontoon poliisi: Pommit räjäytettin ajastimella

Britannian poliisi uskoo, että Lontoon torstaiset pommit räjäytettin ajastimella. Metropommit räjäytettiin muutamien sekuntien sisällä toisistaan.

Kaikki kolme Lontoon metrossa torstaina räjäytettyä pommia räjäytettiin muutamien sekuntien sisällä noin kello 8.50, kertoo Britannian poliisi launataina.

Aikaa räjähdysten välillä oli ehkä noin 50 sekuntia. Tähänastiset todistusaineistot viittaavat siihen, että pommit räjäytettiin ajastimien avulla.

Asiasta kertoi varapoliisipäällikkö Brian Paddick Scotland Yardista tiedotustilaisuudessa Lontoossa.

Ruumiiden saaminen ulos metrotunnelista Russell Squaren aseman kohdalle jääneestä junasta on poliisin mukaan "valtava haaste".

Poliisit joutuvat työskentelemään erittäin kuumassa ja pölyisessä ympäristössä.

Kuolonuhrien määrä nousee

Tutkijat eivät ole nimenneet yhtään epäiltyä, mutta lehtitietojen mukaan poliisi on kiinnostunut ainakin marokkolaisesta radikaalista uskonnollisesta johtajasta, joka asui Britanniassa 16 vuotta, mutta hän katosi Pohjois-Lontoosta viime vuonna. Independent ja Daily Mail -sanomalehtien mukaan mies on yhdistetty Casablancassa Marokossa toukokuussa 2003 tehtyyn terrori-iskuun.

Lontoon kuolonuhrien määrän pelätään nousevan tulevina päivinä edelleen. Loukkaantuneita on noin 700. Heidän joukossa on ihmisiä Kiinasta, Australiasta, Portugalista, Puolasta ja Sierra Leonesta.

Suomen ulkoministeriöön ei ole tullut tietoa iskuissa mahdollisesti loukkaantuneista tai kuolleista suomalaisista.

Yhtään ei vielä tunnistettu

Yhtäkään Lontoon pommi-iskuissa surmansa saaneista yli 50 ihmisestä ei ole toistaiseksi tunnistettu.

Lontoon poliisin mukaan tunnistaminen on vaikeaa, koska kolmessa metrojunassa ja yhdessä bussissa räjähtäneet voimakkaat pommit tekivät tuhoisaa jälkeä. Suuri osa ruumiista on tuhoutunut vaikeasti tunnistettaviksi.

Myös Lontoon sairaaloissa olevista haavoittuneista monet ovat saaneet erittäin vakavia vammoja, esimerkiksi menettäneet raajoja räjähdyksissä.

Britannian pahimmassa rauhan aikana tehdyssä iskussa haavoittui noin 700 ihmistä. Heistä 350 vaati sairaalahoitoa.

(STT-Reuters-AFP)

(Kymmenen uutiset 09.07.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.