Mainos

Lontoon olympialaisissa turvatoimet kuin lentokentällä

Lontoon olympialaisten turvallisuudesta vastaa yli 23 000 vartijaa ja 3 500 sotilasta.

Heinäkuun lopussa käynnistyvissä Lontoon olympialaisissa turvatoimet on kiristetty äärimmilleen. Olympialaisissa seistään turvatarkastusjonoissa kuin lentokentällä konsanaan.

Kaikki kisapaikoille saapuvat tarkastetaan, ja turvallisuusssäännökset ovat vähintäänkin yhtä tiukat kuin mihin ollaan totuttu lentokentillä. Olympiapuiston turvatarkastukspisteet avataan päivittäin jo aamuseitsemältä, mutta jonoihin on syytä varautua.

Turvatarkastuksissa pätevät samanlaiset säännöt kuin lentokentilläkin. Kisa-alueille saa tuoda ainoastaan yhden pehmeästä materiaalista valmistetun, alle 25 litran laukun, jonka tulee mahtua istuimen alle. Kisajärjestäjät suosittelevat, ettei alueelle tuotaisi mitään ylimääräistä, sillä tavaroidensäilytysmahdollisuuksia ei ole.

Ruoan tuominen on sallittua, mutta esimerkiksi vesipullot saa täyttää vasta kisa-alueen sisäpuolella olevista vesihanoista. Yli desilitran nestepakkaukset eivät ole sallittuja. Myös terä-aseet, päihteet ja esimerkiksi lemmikki-eläimet ovat kiellettyjen listalla. Lisäksi erilaiset pillit, torvet ja megafonit on kielletty.

Tuhansia vartijoita ja armeijan sotilaita

Olympialaisten aikaan Lontoossa liikkuvat suuret ihmismassat ja luvassa on äärimmäisiä ruuhkia. Järjestäjät kehoittavat varaamaan matkustamiseen paljon aikaa ja käyttämään julkista liikennettä.

Olympialaisissa ainoat maksuvälineet ovat Visa-kortti tai käteinen. Muita maksukortteja ei hyväksytä. Olympiapuiston alueelta löytyy useita pankkiautomaatteja, ja niistä voi nostaa käteistä ainoastaan Visa-korteilla. Itse tapahtumapaikoilla pankkiautomaatteja sen sijaan ei ole.

Pääsyliput tarkastetaan moneen kertaan, joten lippu on pidettävä mukana koko ajan. Olympiapuistosta tai kisapaikalta poistuttaessa takaisinpääsyä ei enää ole.

16-vuotiaiden ja sitä nuorempien katsojien on liikuttava aikuisen seurassa.

Lontoon olympialaisten turvallisuutta valvoo yleisradioyhtiö BBC:n mukaan noin 23 700 vartijaa, jotka avustavat paikallista poliisia. Turvatoimet tulevat maksamaan liki 7 miljoonaa euroa. Telegraph-lehden mukaan turvatarkastajia on ohjeistettu hymyilemään ja pitämään yllä positiivista ilmapiiriä.

Turvajärjestelyistä vastaava G4S on ollut ongelmissa, sillä yrityksellä on ollut vaikeuksia saada tarpeeksi vartioita olympialaisten tarpeisiin. G4S aikookin kouluttaa vartiointitehtäviin tuhansia vapaaehtoisia. Lisäksi turvallisuudesta huolehtii yli 3 500 armeijan sotilasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.