Loeb ei halua ahnehtia, mutta...

Kahdeksas voitto Saksan MM-rallista teki Sebastien Loebistä eniten voittoja samassa MM-rallissa ajaneen kuljettajan kautta aikojen.

Aiemmin hän jakoi seitsemällä voitolla kärkipaikan Marcus Grönholmin kanssa. Inkoolaisen voitot Jyväskylän MM-rallissa eivät tosin tulleet perättäin kuten Loebillä Saksassa.

Loeb johti kisaa alusta alkaen. Hän pitänyt Saksan osakilpailun kärkipaikkaa hallussaan vuodesta 2006 lähtien - nyt jo 51 erikoiskokeen verran.

- Kaikki toimi jälleen loistavasti. Tässsä kilpailussa olemme aina nauttineet menestyksestä. Loeb sanaili kisan jälkeen.

Kun kautta on jäljellä neljä osakilpailua, johtaa Loeb MM-sarjaa 58 pisteen erolla toisena olevaan maanmieheensä Sebastien Ogieriin verrattuna. Loebillä on saumat ratkaista mestaruus kotikilpailussaan, joka ajetaan syys-lokakuun vaihteessa.

- Tärkeintä olisi voittaa mestaruus ennen vuoden vaihdetta. En halua ahnehtia, mutta jos voittaisin Ranskan osakilpailun, se olisi entistäkin hienompaa, Loeb muotoili.

Loeb voitti Ranskassa ajetun Korsikan MM-rallin neljästi vuosina 2005-2008. Viime vuonna kilpailua ei ajettu. Täksi vuodeksi Raksan MM-ralli siiryi Koillis-Ranskaan Alsacen maakuntaan, jossa ei aikaisemmin ole ajettu MM-tasolla.

(MTV3-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat