Naisleijonien unelma suorasta välieräpaikasta mureni – näin Kanada-ottelu eteni

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue haastoi lajin mahtimaan Kanadan Pyeongchangin olympialaisten alkusarjassa tiistaina. MTV Sport seurasi ottelun tapahtumia hetki hetkeltä.

Avausottelussaan pirteästi pelannut Suomi johti Yhdysvaltoja avauserän jälkeen, mutta taipui lopulta niukkaan 1-3-tappioon. Kanada puolestaan rökitti omassa avauksessaan venäläisten olympiaurheilijoiden joukkueen lukemin 5-0. Tiistain ottelun panoksena oli mahdollinen suora välieräpaikka.

Lopputulos: Kanada – Suomi 4-1 (2-0, 2-0, 0-1)

3. erä:

60.00: Ottelu päättyy Kanadan 4-1-voittoon. Suomi pelaa alkulohkossa vielä venäläisten olympiaurheilijoiden joukkuetta vastaan.

57. min: Suomi pelaa ilman maalivahtia!

53. min: Joukkueet täysilukuiset.

50.10: JÄÄHY. Kun edellinen loppuu, niin uutta pukkaa. Linda Välimäki pariminuuttiselle ja Kanadalle lisää ylivoimaa.

50. min: Susanna Tapani yksin läpi alivoimalla, mutta ei onnistu hassuttamaan rystyltä kiekkoa sisään. Mikä tilanne!

48.08: JÄÄHY. No se siitä vaiheesta. Ronja Savolainen taklaamisesta jäähylle.

48. min: Suomella on upea vaihe pelissä! Kanada lähestulkoon painaa paniikkinappulaa, kun Suomi rynnii uusia maalipaikkoja.

47.17: MAALI! SUOMI 1-4! Kuparinen rikki! Kokeneista kokenein, Riikka Välilä, runnoo kiekon sisään!

45. min: Suomi selvittää tämän ja selviää samalla ilman uusia takaiskuja.

42.22: JÄÄHY. Sara Säkkinen huilaamaan kahdeksi minuutiksi taklattuaan vastustajan laitaan.

42. min: Ei tule valmista, Kanada täysilukuinen.

Kello 11.20: Sitten mennään taas! Suomi aloittaa erän ylivoimalla.

2. erä:

40.00: Surullinen toinen erä taputeltu. Laukaukset Kanadalle 24-10. Vähän taukoa ja sitten päätöserän kimppuun.

39.43: JÄÄHY. Lisää ylivoimaa Naisleijonille. Emily Clark huitoo itsensä jäähylle.

38.26: MAALI! KANADA 4-0! Kiekonmenetys ja Jillian Saulnier läpi. Tarkka laukaus Rädyn kilven ohi sisään.

38. min: Ei tulosta, ei edes muutetuin yv-kentällisin.

35.17: JÄÄHY. Kanadan penkiltä karkaa liikaa pelaajia jäälle ja Suomi jälleen kerran ylivoimalle. Kavennus tähän ja peliin vielä mukaan?

33. min: Naisleijonien 2-1-hyökkäys menee plörinäksi. Ensimmäistä vaihtoaan pelaava Saila Saari odottaa liikkuvat takana, mutta Sara Säkkisen lättysyöttö jää taakse.

32. min: Suomi ei ole kirjannut vielä yhtään laukausta kohti maalia toisessa erässä.

28.15: MAALI! KANADA 3-0! Kiekko Rädyn selän taakse ja peli pakettiin. Melodie Dauost hassuttaa Michelle Karvisen ulos tilanteesta ja laukoo maskin takaa kiekon verkkoon.

27. min: Kanada hyökkää kahdella nollaa vastaan! Vaan ei ole nolla vastassa, kun Räty selvittää tilanteen!

26. min: Toisen erän ensimmäinen pelikatko pitkän pätkän päätteeksi. Suomi yrittään painaa päälle.

Kello 10.33: Toinen erä on käynnissä!

1. erä:

20.00: Ensimmäinen erä pelattu ja Suomen onneksi kolmannelta osumalta vältyttiin. Laukaukset maalia kohti Kanadalle 14-5.

20. min: Kanada saa kiekon maaliin neljä sekuntia ennen erän loppua, tilanne tarkistetaan videolta ja... Ei maalia! Peli oli näköjään vihelletty poikki, ennen kuin kiekko survottiin maaliviivan yli.

18.52: JÄÄHY. Nyt on vaikeaa. Puolustaja Isa Rahunen kiinnipitämisestä jäähylle ja Kanada saa erän loppuun ylivoiman.

17.11: MAALI! KANADA 2-0! Karmiva virhe! Hiirikoski menettää kiekon oman maalin edessä ja Marie-Philip Poulin nostaa kiekon maalin kattoon. Peli sai jatkua, mutta videotarkistus kertoi kiekon käyneen takaraudassa.

14. min: Kanada täysilukuinen. Pientä maalinedustilannetta lukuun ottamatta Suomi jäi ilman maalipaikkoja.

11.19: JÄÄHY. Suomi taas ylivoimalle. Jennifer Wakefield istunnolle huitomisesta.

11. min: Raudoissa kilahtaa! Rosa Lindstedtin rannelaukaus on lähellä upota verkkoon. Kanadan shokkialun jälkeen Suomi on päässyt peliin mukaan.

8. min: Ylivoima ei tuonut edes maalipaikkoja, joten ottelu jatkuu viidellä viittä vastaan.

5.22: JÄÄHY. Suomen kapteeni Jenni Hiirikoski runtataan laitaan, Natalie Spooner taklauksesta jäähylle ja Kanadan ylivoima päättyy siihen. Kymmenen sekuntia ja Suomi pääsee ensi kertaa ylivoimalle!

3.32: JÄÄHY. Harmillisesti Susanna Tapani turvautuu kiellettyyn tekoon eli taklaukseen ja Kanada pääsee ylivoimalle.

4. min: Suomi paineistaa ensimmäisen kerran! Tanja Niskanen pääsee laukomaan pisteiden välistä, mutta kanadalaisvahti selvittää tilanteen.

2. min: Vaahterapaidoille heti toinen tuhannen (Kanadan) dollarin paikka, mutta Noora Räty koppaa kiekon komeasti ja estää uuden takaiskun.

0.35: MAALI! KANADA 1-0! Painajaisalku... Suomi menettää kiekon keskialueella, Kanada karkaa 2-1-hyökkäykseen ja Meghan Agosta siirtää nappisyötöstä kiekon tyhjään maaliin.

Kello 9.40: Ottelu on käynnissä!

Kello 9.20: Tervetuloa mukaan liveseurantaan! Alta löytyvät Suomen kentälliset. Asetelmat ovat maukkaat, sillä viime kevään MM-kisojen alkusarjassa Suomi otti arvokisahistoriansa ensimmäisen voiton Kanadasta, lukemin 4-3. Tosin Naisleijonat ei onnistunut uusimaan temppua välierässä.