Linus Eriksson tähtää viidenteen mestaruuteen

Linus Erikssonilla, 23, on tähtäimessään jo viides miesten kaksinpelin mestaruus SM-pöytätenniksessä viikonloppuna Töölön Kisahallissa. Mestaruus olisi samalla jo neljäs peräkkäinen.

Suosikit ovat helposti kerrottavissa, sillä sama kvartetti on selviytynyt välieriin jo neljänä vuonna. Nelikko Eriksson, Pasi Valasti, Aki Kontala ja Mika Räsänen on vahvoilla myös tänä vuonna.

Loppuottelussa on 1992 ja vuodesta 1994 nähty joka kerta sama pari Eriksson-Valasti. Vain 1993 Juha Päivärinta yllätti Erikssonin välierissä. Valasti voitti silloin kullan, mutta viidestä kohtaamisesta hän on vienyt pidemmän korren Erikssonista vain 1994.

Voittaessaan Eriksson nousisi viidellä SM-kullalla ja neljällä peräkkäisellä mestaruudella SM-kisojen tilastokakkoseksi. Edesmennyt Jarmo Jokinen voitti aikanaan 10 kaksinpelin SM-kultaa, joista viisi peräkkäin 1983-87. Viidesti ovat kaksinpelin voittaneet myös Åke Grönholm ja Tapio Penttilä.

Eriksson on SM-pingiksen järjestävän seuran Mejlans Bollföreningenin kasvatti, joka pelaa ammattilaisena Ruotsin 1. divisioonan Ängby SK:ssa Tukholmassa. Suomessa hän edustaa nykyisin järvenpääläistä Xircom-seuraa.

MBF:n Janira Erikssonilla on mahdollisuus menestyä sekanelinpelissä Linus-veljensä kanssa. Naisten kaksinpelin ylivoimainen suosikki on Katja Nieminen, joka pelaa ammatikseen Saksassa. Mestaruus olisi myös Niemiselle jo viides.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat