Mainos

Linnan hovimestari haukkui pomoaan - sai varoituksen

Presidentinlinnan hovimestari käyttäytyi niin huonosti työpaikallaan, että kansliapäällikkö antoi hänelle siitä kirjallisen varoituksen. STT:n tietojen mukaan kirjallinen varoitus on ensimmäinen, joka Presidentinlinnassa on annettu.

Hovimestari käyttäytyi jatkuvasti epäasiallisesti esimiestään kohtaan. Kritiikki kohdistui työnjohtomääräyksiin, osaamiseen ja lopulta henkilöön. Käyttäytymisen vuoksi kansliapäällikkö antoi hänelle ensin suullisen huomautuksen ja viime vuoden keväällä kirjallisen varoituksen virkamiehelle sopimattomasta käytöksestä.

Työntekijä valitti saamastaan varoituksesta korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka antoi asiasta päätöksen.

Hovimestarin mielestä kirjalliseen varoitukseen johtanut prosessi oli vastoin presidentin kanslian toimintaohjeita. Lisäksi hovimestarin mukaan kiistoissa oli kysymys ennemmin näkemyseroista kuin sopimattomasta käytöksestä. Hän kuitenkin myönsi yhden tapahtuman ja ilmoitti katuvansa sanojaan.

KHO:n mukaan kansliapäällikkö sai antaa varoituksen.

STT ei tavoittanut perjantaina Linnan silloista kansliapäällikköä, eikä hovimestari vastannut soittopyyntöön. Presidentin lehdistöpäällikkö Eila Nevalainen ei halunnut kommentoida henkilökuntaan liittyviä yksittäistapauksia.

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja