Mainos

Lillbacka Oy irtisanoo työntekijöitään

Konepajayhtiö Lillbacka Oy irtisanoo 80 työntekijäänsä. Irtisanomiset koskevat yrityksen Alahärmän-, Kauhavan- ja Vilppulan-yksikköjä.

Syyskuussa toteutettavat irtisanomiset johtuvat konepajayhtiö Lillbackan liian suuresta kapasiteetistä tämänhetkiseen työmäärään nähden.
Irtisanomiset johtuvat toimitusjohtaja Arto Pohdon mukaan IT-alan vaikeuksista ja mittavien uudishankkeiden viivästymisestä. -Työstökonemarkkinat ja varsinkin markkinat ohutlevyteknologiapuolella ovat voimakkaasti laskeneet tämän vuoden puolella kaikkialla maailmassa. Tässä tilanteessa meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tämä, äärimmäisen ikävä.

Yhtiö aloitti kesäkuussa yt-neuvottelut 190 työntekijänsä vähentämisestä. Elokuussa yritys alkoi lomauttaa 140 työntekijäänsä, mutta lomautukset eivät riittäneet korjaamaan taloudellista tilannetta. Lillbacka miettii lähiviikkojen aikana, keitä työntekijöitä ja toimihenkilöitä irtisanomiset koskevat.

Lillbacka on johtava joustavien ja automaattistettujen levytyökoneiden ja kokonaisjärjestelmien toimittaja. Sen pääkonttori on Kauhavalla. Yhtiön omistaa pääomarahasto EQT Partners. Lillbackalla on Suomessa ennen irtisanomisia yhteensä runsaat 900 työntekijää, joista Kauhavan yksikössä on noin 500. Alahärmässä ja Vilppulassa on molemmissa noin 200 työntekijää.
(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja